KNP Icon

TAGAL KG.NUNTUNAN
dengan kerjasama JABATAN PERIKANAN SABAH


Anda warga Kg.Nuntunan? Perlu login utk melihat semua topik...

Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 34 on Mon Jun 07, 2010 1:17 pm
Latest topics
» Yang pertama...
by Prisca Thu Sep 24, 2015 10:40 pm

» FIFA 2014
by edy Thu Jul 24, 2014 2:08 pm

» kaamatan 2013?
by Admin Thu Apr 17, 2014 6:53 pm

» Penduduk kg semakin maju
by Admin Tue Apr 15, 2014 9:34 pm

» KEM KESIHATAN UNTUK WARGA KG.NUNTUNAN
by sabtu Sat Apr 12, 2014 7:10 pm

» Barisan AJK JKKK Kg.Nuntunan 2014
by Admin Sat Apr 12, 2014 6:38 pm

» Senarai Koleksi Lagu (lirik)
by Admin Sun Mar 30, 2014 10:59 pm

» JOY Music Centre -Keningau
by edy Fri Feb 07, 2014 4:09 pm

» Aktiviti "org kita" di luar negeri / luar kg nuntunan
by edy Tue Jan 21, 2014 6:15 pm

» Pelawat '3rd tRAINING PROGRAM' -15okt2013
by Admin Mon Dec 09, 2013 5:28 pm

» Tahniah... ClarineSisca Clare Japrin (25sept2013)
by Admin Mon Dec 02, 2013 11:18 am

» Barking at the moon
by Admin Sat Nov 23, 2013 7:58 pm

» UPSR 5A di kg Nuntunan
by Admin Tue Nov 19, 2013 8:24 pm

» Penternakan ikan TALAPIA .. mari bincang
by edy Fri Aug 23, 2013 1:25 pm

» Jangan tebang/musnahkan pokok ini
by Admin Sat Aug 17, 2013 11:21 pm

» Gambar-gambar Tagal
by Admin Tue Aug 06, 2013 2:08 pm

» Rokok elektronik (e-cigarette)
by Admin Fri Jul 19, 2013 10:41 pm

» Post Mortem Kaamatan 2013 Kg.Nuntunan -13julai2013
by Prisca Fri Jul 19, 2013 8:52 pm

» Gambar2 Kaamatan Kg.Nuntunan -22jun2013
by Admin Mon Jul 15, 2013 2:53 pm

» Sumbangan Pesta Menuai 2013
by Admin Fri Jul 12, 2013 10:52 am

KNP Chatbox


Visitors / Pengunjung / Pelawat

confirmation hari minggu ni

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: confirmation hari minggu ni

Post by AKU_REDY on Wed Sep 09, 2009 8:30 pm

hahahha si usip dadas sama tu sister tiodopon sudah tu...dekat sudah kotutok

AKU_REDY
Pengunjung Tetap

Posts : 608
Join date : 2009-06-22
Age : 33
Location : kampung Nuntunan

View user profile

Back to top Go down

Re: confirmation hari minggu ni

Post by buhangkut on Wed Sep 09, 2009 9:39 pm

bagus durang tu rajin pigi sambayang, kau rajinkah?

buhangkut
Pengunjung Senior

Posts : 485
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: confirmation hari minggu ni

Post by yone on Wed Sep 09, 2009 9:44 pm

AKU_REDY wrote:hahahha si usip dadas sama tu sister tiodopon sudah tu...dekat sudah kotutok

wahhh!angin2,,bgs lagy dya mw pigi smbhyg,,
bkn cm koe..
bla n2n koir ja bru mw pigi,,
hahaha Evil or Very Mad Evil or Very Mad Evil or Very Mad

yone
Pengunjung Senior

Posts : 216
Join date : 2009-08-27

View user profile

Back to top Go down

Re: confirmation hari minggu ni

Post by buhangkut on Wed Sep 09, 2009 9:48 pm

itulah tu... hehehe...

buhangkut
Pengunjung Senior

Posts : 485
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: confirmation hari minggu ni

Post by jo on Fri Sep 11, 2009 1:00 pm

ramai pula yg muda2 tu pigi penguatan... bila la dapat ni aa.. sibuk ba sampai indada masa belajar, sya dengar2 belajar penguatan ni makan masa sampai dua tahun... betul ka?

jo
Pengunjung Senior

Posts : 284
Join date : 2009-06-16

View user profile

Back to top Go down

Re: confirmation hari minggu ni

Post by yone on Fri Sep 11, 2009 1:56 pm

jo wrote:ramai pula yg muda2 tu pigi penguatan... bila la dapat ni aa.. sibuk ba sampai indada masa belajar, sya dengar2 belajar penguatan ni makan masa sampai dua tahun... betul ka?

urmmmm,,,nda jg smpi 2 thun...pling2 pn 1 thn stngah ja....

yone
Pengunjung Senior

Posts : 216
Join date : 2009-08-27

View user profile

Back to top Go down

Re: confirmation hari minggu ni

Post by edy on Sat Sep 12, 2009 8:32 pm

betul tu yone, lagi pun siok ba belajar "penguatan" ni... banyak pengetahuan yg kita bole dapat daripada para pengajar dan dari buku2 rujukan yg diberi...

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: confirmation hari minggu ni

Post by buhangkut on Sun Sep 13, 2009 12:45 am

penguatan ini penting, kalau tiada penguatan, tdk boleh kawin gereja... kawin kampung2 sjlah.. lepas tu bila sdh ada anak, baru boleh minta berakat...

buhangkut
Pengunjung Senior

Posts : 485
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: confirmation hari minggu ni

Post by AKU_REDY on Sun Sep 13, 2009 1:16 am

berapa lama lagi mau tunggu..bagus sebelum khawin sudah kena penguatan... tapi sia pun 1 bulan sebelum khawin bru kena penguatan.. SPECIAL KES.. Smile

AKU_REDY
Pengunjung Tetap

Posts : 608
Join date : 2009-06-22
Age : 33
Location : kampung Nuntunan

View user profile

Back to top Go down

Re: confirmation hari minggu ni

Post by MooK on Sun Sep 13, 2009 1:24 pm

AKU_REDY wrote:berapa lama lagi mau tunggu..bagus sebelum khawin sudah kena penguatan... tapi sia pun 1 bulan sebelum khawin bru kena penguatan.. SPECIAL KES.. Smile
kalau kes macam ni berapa lama dia kasi ko belajar penguatan?

_________________

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: confirmation hari minggu ni

Post by yone on Sun Sep 13, 2009 2:14 pm

urmmmm..sy pn blm lagy pnguatan bh,,huhuh
thn dpn bru sy mw mla bljr...ehehehe Cool

yone
Pengunjung Senior

Posts : 216
Join date : 2009-08-27

View user profile

Back to top Go down

Re: confirmation hari minggu ni

Post by freddybenz on Sun Sep 13, 2009 5:38 pm

edy wrote:betul tu yone, lagi pun siok ba belajar "penguatan" ni... banyak pengetahuan yg kita bole dapat daripada para pengajar dan dari buku2 rujukan yg diberi...

betul tu tuan.....

freddybenz
Pengunjung Tetap

Posts : 669
Join date : 2009-06-16
Age : 41
Location : Desa Sepi Kg N2n Apin-Apin

View user profile

Back to top Go down

Re: confirmation hari minggu ni

Post by AKU_REDY on Sun Sep 13, 2009 8:20 pm

MooK wrote:
AKU_REDY wrote:berapa lama lagi mau tunggu..bagus sebelum khawin sudah kena penguatan... tapi sia pun 1 bulan sebelum khawin bru kena penguatan.. SPECIAL KES.. Smile
kalau kes macam ni berapa lama dia kasi ko belajar penguatan?

complete 2 minggu ja tapi dalam seminggu 3 kali p belajar..sana sfx...

AKU_REDY
Pengunjung Tetap

Posts : 608
Join date : 2009-06-22
Age : 33
Location : kampung Nuntunan

View user profile

Back to top Go down

Re: confirmation hari minggu ni

Post by eJery on Sun Sep 13, 2009 10:00 pm

AKU_REDY wrote:
MooK wrote:
AKU_REDY wrote:berapa lama lagi mau tunggu..bagus sebelum khawin sudah kena penguatan... tapi sia pun 1 bulan sebelum khawin bru kena penguatan.. SPECIAL KES.. Smile
kalau kes macam ni berapa lama dia kasi ko belajar penguatan?

complete 2 minggu ja tapi dalam seminggu 3 kali p belajar..sana sfx...

6 kali saja la ko tu p kelas. Kalau sia tau, bagus yang mau dkt2 kawin suda baru sa p penguatan. Hehehehe.. Sia dulu mau dkt 1 tahun penguatan, tapi nda juga kuat2. Hahahhaha..

eJery
Pengunjung Tetap

Posts : 674
Join date : 2009-06-25
Age : 33
Location : Id guwas do gata.

View user profile http://www.facebook.com/ejery

Back to top Go down

Re: confirmation hari minggu ni

Post by yone on Sun Sep 13, 2009 10:05 pm

yui,,,,koe angke jerry sdh penguatan kh??kikiki

yone
Pengunjung Senior

Posts : 216
Join date : 2009-08-27

View user profile

Back to top Go down

Re: confirmation hari minggu ni

Post by eJery on Sun Sep 13, 2009 10:25 pm

Sudah... 10 tahun yang lalu. Cool

eJery
Pengunjung Tetap

Posts : 674
Join date : 2009-06-25
Age : 33
Location : Id guwas do gata.

View user profile http://www.facebook.com/ejery

Back to top Go down

Re: confirmation hari minggu ni

Post by accoe_n2n on Sun Sep 13, 2009 10:47 pm

eJery wrote:Sudah... 10 tahun yang lalu. Cool
mogot podi kmu ada pnguatan..kmi blom owh...hehehe

accoe_n2n
Pengunjung Tetap

Posts : 614
Join date : 2009-09-01
Age : 24
Location : nuntunan,keningau

View user profile

Back to top Go down

Re: confirmation hari minggu ni

Post by edy on Sun Sep 13, 2009 11:24 pm

accoe_n2n wrote:
eJery wrote:Sudah... 10 tahun yang lalu. Cool
mogot podi kmu ada pnguatan..kmi blom owh...hehehe

sng tu.. daftar saja...... Laughing

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: confirmation hari minggu ni

Post by eJery on Sun Sep 13, 2009 11:56 pm

Tapi sijil belum ambil lagi. Harap2 diurang buli print balik la, kalau nda terpaksa lagi sia belajar la ni kang??

eJery
Pengunjung Tetap

Posts : 674
Join date : 2009-06-25
Age : 33
Location : Id guwas do gata.

View user profile http://www.facebook.com/ejery

Back to top Go down

Re: confirmation hari minggu ni

Post by AKU_REDY on Mon Sep 14, 2009 8:08 am

eJery wrote:
AKU_REDY wrote:
MooK wrote:
AKU_REDY wrote:berapa lama lagi mau tunggu..bagus sebelum khawin sudah kena penguatan... tapi sia pun 1 bulan sebelum khawin bru kena penguatan.. SPECIAL KES.. Smile
kalau kes macam ni berapa lama dia kasi ko belajar penguatan?

complete 2 minggu ja tapi dalam seminggu 3 kali p belajar..sana sfx...

6 kali saja la ko tu p kelas. Kalau sia tau, bagus yang mau dkt2 kawin suda baru sa p penguatan. Hehehehe.. Sia dulu mau dkt 1 tahun penguatan, tapi nda juga kuat2. Hahahhaha..

ya 6 kali saja boss..tapi jangan la tggu mau kawin lu bru p penguatan...mcm sia...ekekke nanti x seronok kalau 1 org ja kau p belajar...ramai2 ngan kawan2 bru ada mood.. Rolling Eyes

AKU_REDY
Pengunjung Tetap

Posts : 608
Join date : 2009-06-22
Age : 33
Location : kampung Nuntunan

View user profile

Back to top Go down

Re: confirmation hari minggu ni

Post by MooK on Mon Sep 14, 2009 10:43 am

sia penguatan tahun 1998.. sia ikut sekolah mingu saja.. memang seronok ramai kawan.. pepereksaan dia pasal ibadat sabda/misa kudus.. ada juga buku kena bagi dan di beri juga peperiksaan pasal buku itu... kami sangat beruntung masa peperiksaan sebab soalan dia bocor... markah semua 90% ke atas hahahaha....

_________________

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: confirmation hari minggu ni

Post by yone on Mon Sep 14, 2009 11:26 am

owhh mook...men tpu arh...

yone
Pengunjung Senior

Posts : 216
Join date : 2009-08-27

View user profile

Back to top Go down

Re: confirmation hari minggu ni

Post by eJery on Mon Sep 14, 2009 1:47 pm

MooK wrote:sia penguatan tahun 1998.. sia ikut sekolah mingu saja.. memang seronok ramai kawan.. pepereksaan dia pasal ibadat sabda/misa kudus.. ada juga buku kena bagi dan di beri juga peperiksaan pasal buku itu... kami sangat beruntung masa peperiksaan sebab soalan dia bocor... markah semua 90% ke atas hahahaha....

Ceheiii.. Nda adil ni muk.. Hahahhaa.a... Jangan2 kamu ada minta soalan ramalan lagi ni kan. Hahhah

eJery
Pengunjung Tetap

Posts : 674
Join date : 2009-06-25
Age : 33
Location : Id guwas do gata.

View user profile http://www.facebook.com/ejery

Back to top Go down

Penguatan

Post by erick on Mon Sep 14, 2009 5:40 pm

Ba.. tingu-tingu kamu yang sudah penguatan. Kadang-kadang selepas 2 durang suda hilang. Lubang idung pun inda kelihatan sana gereja... pigi mana durang itu? Janganlah kita termasuk dalam golongan org yg hanya 3 kali saja injak gereja seumur hidupnya... pertama "pembaptisan" kedua "Kahwin" ketiga "Meninggal". Cuba kita fikir, klu kita sakit sikit2 jumpa bomoh, tapi bila betul-betul mati inda juga tu pigi jumpa bomoh, tapi minta berkat pader juga. Macam manalah gia Yesus, kasi dia tempat di sorga... apalagi klu dia mati baru tidak sempat bertobat.. walaupun kena sambayang tapi orang yang kasi sambayang tu tidak akan bertanggungjawab atas dosa dan tempat si kawan sebab setiap kita harus bertanggungjawab terhadap dosa sendiri..

Ayat berikut memberi teguran kepada sya...

Kis.3:19 Karena itu sadarlah dan bertobatlah, supaya dosamu dihapuskan.

1Kor.8:12 Jika engkau secara demikian berdosa terhadap saudara-saudaramu dan melukai hati nurani mereka yang lemah, engkau pada hakekatnya berdosa terhadap Kristus.

2Kor. 12:21 ... aku akan berdukacita terhadap banyak orang yang di masa yang lampau berbuat dosa dan belum lagi bertobat dari kecemaran, percabulan dan ketidaksopanan yang mereka lakukan.

bounce Laughing

erick
Pengunjung Awal

Posts : 58
Join date : 2009-09-09

View user profile http://www.salibajaib.com

Back to top Go down

Re: confirmation hari minggu ni

Post by eJery on Mon Sep 14, 2009 5:45 pm

erick wrote:Ba.. tingu-tingu kamu yang sudah penguatan. Kadang-kadang selepas 2 durang suda hilang. Lubang idung pun inda kelihatan sana gereja... pigi mana durang itu? Janganlah kita termasuk dalam golongan org yg hanya 3 kali saja injak gereja seumur hidupnya... pertama "pembaptisan" kedua "Kahwin" ketiga "Meninggal". Cuba kita fikir, klu kita sakit sikit2 jumpa bomoh, tapi bila betul-betul mati inda juga tu pigi jumpa bomoh, tapi minta berkat pader juga. Macam manalah gia Yesus, kasi dia tempat di sorga... apalagi klu dia mati baru tidak sempat bertobat.. walaupun kena sambayang tapi orang yang kasi sambayang tu tidak akan bertanggungjawab atas dosa dan tempat si kawan sebab setiap kita harus bertanggungjawab terhadap dosa sendiri..

Ayat berikut memberi teguran kepada sya...

Kis.3:19 Karena itu sadarlah dan bertobatlah, supaya dosamu dihapuskan.

1Kor.8:12 Jika engkau secara demikian berdosa terhadap saudara-saudaramu dan melukai hati nurani mereka yang lemah, engkau pada hakekatnya berdosa terhadap Kristus.

2Kor. 12:21 ... aku akan berdukacita terhadap banyak orang yang di masa yang lampau berbuat dosa dan belum lagi bertobat dari kecemaran, percabulan dan ketidaksopanan yang mereka lakukan.

bounce Laughing

Durang sana belakang bogia tu. Hehehe.. Tulah nda kana nampak.

eJery
Pengunjung Tetap

Posts : 674
Join date : 2009-06-25
Age : 33
Location : Id guwas do gata.

View user profile http://www.facebook.com/ejery

Back to top Go down

Re: confirmation hari minggu ni

Post by Sponsored content Today at 10:57 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum