KNP Icon

TAGAL KG.NUNTUNAN
dengan kerjasama JABATAN PERIKANAN SABAH


Anda warga Kg.Nuntunan? Perlu login utk melihat semua topik...

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 34 on Mon Jun 07, 2010 1:17 pm
Latest topics
» Yang pertama...
by Prisca Thu Sep 24, 2015 10:40 pm

» FIFA 2014
by edy Thu Jul 24, 2014 2:08 pm

» kaamatan 2013?
by Admin Thu Apr 17, 2014 6:53 pm

» Penduduk kg semakin maju
by Admin Tue Apr 15, 2014 9:34 pm

» KEM KESIHATAN UNTUK WARGA KG.NUNTUNAN
by sabtu Sat Apr 12, 2014 7:10 pm

» Barisan AJK JKKK Kg.Nuntunan 2014
by Admin Sat Apr 12, 2014 6:38 pm

» Senarai Koleksi Lagu (lirik)
by Admin Sun Mar 30, 2014 10:59 pm

» JOY Music Centre -Keningau
by edy Fri Feb 07, 2014 4:09 pm

» Aktiviti "org kita" di luar negeri / luar kg nuntunan
by edy Tue Jan 21, 2014 6:15 pm

» Pelawat '3rd tRAINING PROGRAM' -15okt2013
by Admin Mon Dec 09, 2013 5:28 pm

» Tahniah... ClarineSisca Clare Japrin (25sept2013)
by Admin Mon Dec 02, 2013 11:18 am

» Barking at the moon
by Admin Sat Nov 23, 2013 7:58 pm

» UPSR 5A di kg Nuntunan
by Admin Tue Nov 19, 2013 8:24 pm

» Penternakan ikan TALAPIA .. mari bincang
by edy Fri Aug 23, 2013 1:25 pm

» Jangan tebang/musnahkan pokok ini
by Admin Sat Aug 17, 2013 11:21 pm

» Gambar-gambar Tagal
by Admin Tue Aug 06, 2013 2:08 pm

» Rokok elektronik (e-cigarette)
by Admin Fri Jul 19, 2013 10:41 pm

» Post Mortem Kaamatan 2013 Kg.Nuntunan -13julai2013
by Prisca Fri Jul 19, 2013 8:52 pm

» Gambar2 Kaamatan Kg.Nuntunan -22jun2013
by Admin Mon Jul 15, 2013 2:53 pm

» Sumbangan Pesta Menuai 2013
by Admin Fri Jul 12, 2013 10:52 am

KNP Chatbox


Visitors / Pengunjung / Pelawat

rekod persaudaraan org2 di kg kita...

View previous topic View next topic Go down

rekod persaudaraan org2 di kg kita...

Post by edy on Sun Oct 25, 2009 8:32 pm

ok.. ni cerita yg serius. ramai yg akun bila pigi mana2... asal satu kg trus akun bilang saudara tapi tidak tahu mcmana bersaudara.. na.. sini buli kita siasat mcmana setiap kita bersaudara... cerita begini selalunya seakan seperti family tree tapi utk kegunaan kita.. cerita di sini lebih kepada mencari mcmana kaitan sehingga bersaudara!


Last edited by edy on Sun Oct 25, 2009 8:37 pm; edited 1 time in total

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: rekod persaudaraan org2 di kg kita...

Post by edy on Sun Oct 25, 2009 8:35 pm

yg saya tau.. saya bersaudara dgn hampir 100% org kg nuntunan tapi inda tau mcmana sia bersaudara dgn dorang.. sampai mengurat pun inda berani suda pasal urang tua bilang bersaudara!

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: rekod persaudaraan org2 di kg kita...

Post by edy on Sun Oct 25, 2009 8:36 pm

sia start:
Odu Lungkiying (RIP) adik beradik sama Tunjam(RIP) dan Borok

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: rekod persaudaraan org2 di kg kita...

Post by ies on Sun Oct 25, 2009 10:31 pm

bgs ni....jejak kasih..

ies
Pengunjung Setia

Posts : 1005
Join date : 2009-09-27
Location : kk

View user profile

Back to top Go down

Re: rekod persaudaraan org2 di kg kita...

Post by edy on Mon Oct 26, 2009 7:43 am

edy wrote:sia start:
Odu Lungkiying (RIP) adik beradik sama Tunjam(RIP) dan Borok
bererti... Irin, andang, mary, boria, winnie, inah, imis, Ongul, jium, gurisah adalah SEPUPU

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: rekod persaudaraan org2 di kg kita...

Post by Ansis on Mon Oct 26, 2009 3:19 pm

1st cusin lagi... saya panggil si bro andang angkol, hehehe... saya sama anak durang si irin 2nd cousin...

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: rekod persaudaraan org2 di kg kita...

Post by Ansis on Mon Oct 26, 2009 3:32 pm


_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: rekod persaudaraan org2 di kg kita...

Post by Ansis on Mon Oct 26, 2009 3:34 pm

nt kamu kasi list family kamu, nt saya buat dia punya family tree dan kasi masuk sini...

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: rekod persaudaraan org2 di kg kita...

Post by MooK on Tue Oct 27, 2009 12:55 am

bagus ini tred.. khas untuk yang muda mudi.. nanti besaudara pun bakawin kalau tida tau apa kaitan ehehe

_________________

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: rekod persaudaraan org2 di kg kita...

Post by edy on Tue Oct 27, 2009 11:04 pm

mook ... kita ni bersaudara ba kan? tp mcmana tu kaitan aa.... suba gia ko chek2... Laughing

mcm sia sama si ies mimang masih senang mo trace la... masih dekat...dlm dua pupu kali... betul ka ies?

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: rekod persaudaraan org2 di kg kita...

Post by Ansis on Wed Oct 28, 2009 12:36 am

cuba kamu kasi senarai ahli2 keluarga & saudara, nt saya buat dia punya mind map... supaya lebih jelas nampak... dan teratur mcm yg di atas tu...

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: rekod persaudaraan org2 di kg kita...

Post by ies on Wed Oct 28, 2009 10:39 am

edy wrote:mook ... kita ni bersaudara ba kan? tp mcmana tu kaitan aa.... suba gia ko chek2... Laughing

mcm sia sama si ies mimang masih senang mo trace la... masih dekat...dlm dua pupu kali... betul ka ies?
otopot nokopiyo bo Very Happy

ies
Pengunjung Setia

Posts : 1005
Join date : 2009-09-27
Location : kk

View user profile

Back to top Go down

Re: rekod persaudaraan org2 di kg kita...

Post by ies on Wed Oct 28, 2009 10:42 am

MooK wrote:bagus ini tred.. khas untuk yang muda mudi.. nanti besaudara pun bakawin kalau tida tau apa kaitan ehehe
sy setuju dgn tuan mook......tgu jak d sekeliling kta byk tjdi sdh....sori ar..bkn sy mau menunding jari, tp ni realiti.. Neutral

ies
Pengunjung Setia

Posts : 1005
Join date : 2009-09-27
Location : kk

View user profile

Back to top Go down

Re: rekod persaudaraan org2 di kg kita...

Post by edy on Wed Oct 28, 2009 8:46 pm

edy wrote:
edy wrote:sia start:
Odu Lungkiying (RIP) adik beradik sama Tunjam(RIP) dan Borok
bererti... Irin, andang, mary, boria, winnie, inah, imis, Ongul, jium, gurisah adalah SEPUPU

Gurisah kawin Kolong (Vincent)-ertinya kolong sia punya Uncle
Kolong adik beradik sama Aguk (nurita) dan Ajait @ Ajaik

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: rekod persaudaraan org2 di kg kita...

Post by edy on Wed Oct 28, 2009 8:53 pm

lebih kurang begini....


edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: rekod persaudaraan org2 di kg kita...

Post by edy on Wed Oct 28, 2009 9:07 pm


dlm gambar tiada si Winnie, ada yg simpan gambar-gambar lama ka?... buli kasi jadi begini juga... trus faham tu....

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: rekod persaudaraan org2 di kg kita...

Post by Sponsored content Today at 5:36 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum