KNP Icon

TAGAL KG.NUNTUNAN
dengan kerjasama JABATAN PERIKANAN SABAH


Anda warga Kg.Nuntunan? Perlu login utk melihat semua topik...

Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 34 on Mon Jun 07, 2010 1:17 pm
Latest topics
» Yang pertama...
by Prisca Thu Sep 24, 2015 10:40 pm

» FIFA 2014
by edy Thu Jul 24, 2014 2:08 pm

» kaamatan 2013?
by Admin Thu Apr 17, 2014 6:53 pm

» Penduduk kg semakin maju
by Admin Tue Apr 15, 2014 9:34 pm

» KEM KESIHATAN UNTUK WARGA KG.NUNTUNAN
by sabtu Sat Apr 12, 2014 7:10 pm

» Barisan AJK JKKK Kg.Nuntunan 2014
by Admin Sat Apr 12, 2014 6:38 pm

» Senarai Koleksi Lagu (lirik)
by Admin Sun Mar 30, 2014 10:59 pm

» JOY Music Centre -Keningau
by edy Fri Feb 07, 2014 4:09 pm

» Aktiviti "org kita" di luar negeri / luar kg nuntunan
by edy Tue Jan 21, 2014 6:15 pm

» Pelawat '3rd tRAINING PROGRAM' -15okt2013
by Admin Mon Dec 09, 2013 5:28 pm

» Tahniah... ClarineSisca Clare Japrin (25sept2013)
by Admin Mon Dec 02, 2013 11:18 am

» Barking at the moon
by Admin Sat Nov 23, 2013 7:58 pm

» UPSR 5A di kg Nuntunan
by Admin Tue Nov 19, 2013 8:24 pm

» Penternakan ikan TALAPIA .. mari bincang
by edy Fri Aug 23, 2013 1:25 pm

» Jangan tebang/musnahkan pokok ini
by Admin Sat Aug 17, 2013 11:21 pm

» Gambar-gambar Tagal
by Admin Tue Aug 06, 2013 2:08 pm

» Rokok elektronik (e-cigarette)
by Admin Fri Jul 19, 2013 10:41 pm

» Post Mortem Kaamatan 2013 Kg.Nuntunan -13julai2013
by Prisca Fri Jul 19, 2013 8:52 pm

» Gambar2 Kaamatan Kg.Nuntunan -22jun2013
by Admin Mon Jul 15, 2013 2:53 pm

» Sumbangan Pesta Menuai 2013
by Admin Fri Jul 12, 2013 10:52 am

KNP Chatbox


Visitors / Pengunjung / Pelawat

Kenangan Manis & Pahit......

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Kenangan Manis & Pahit......

Post by freddybenz on Thu Jul 09, 2009 2:47 am

Ok utk topik ini,mari kita ceritakan apa saja kenangan yg manis dan pahit dalam hidup kita selama ini yg tidak boleh kita lupakan...jan segan dan jan la pula malu...mana tau cerita2 ini dapat memberi kita semangat dan pengajaran.... Laughing ... Sad

freddybenz
Pengunjung Tetap

Posts : 669
Join date : 2009-06-16
Age : 41
Location : Desa Sepi Kg N2n Apin-Apin

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenangan Manis & Pahit......

Post by freddybenz on Thu Jul 09, 2009 3:08 am

bah..om bagus sa mulakan kio...kenangan manis sa ....pabila da mendaki dan sampai ke puncak Mt.kinabalu (2X)... adu ...sakit & krem kaki bah... sa juga da melancong ke Bangkok & Pattaya (thailand) 5 mlm 6 ari...wo....manyak mandak oh....tpi nasip kuat iman...."jom melancong-cuti2 malaysia".....dan yg pahit aduh....semasa accident kereta & moto....nasip baik tidak ada apa2......syukur dan terima kasih......

freddybenz
Pengunjung Tetap

Posts : 669
Join date : 2009-06-16
Age : 41
Location : Desa Sepi Kg N2n Apin-Apin

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenangan Manis & Pahit......

Post by Ansis on Thu Jul 09, 2009 9:44 am

bagus ni topik...
banyak pengalaman kau ni tuan...
pengalaman saya pula, time masih bujang mo balik kg saturang... habis skul hari 5, pukul 3pm saya jln plang sdh... di jalanan pancit tayar 2 kali sana limpas kundasang... tiada signal telefon pula tu... kawasan hutan lagi... gelap sdh... tahan kereta tp tiada 1 pun yg mau berhenti walaupun saya on lampu dan berdiri depan lampu supaya org nampak... saya seluar pendek sj lg tu... kejadiannya, saya sampai pagi tdur dlm kereta, hehehe... maka2 kira mo minta rescue dr org kk...

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenangan Manis & Pahit......

Post by MooK on Thu Jul 09, 2009 12:55 pm

terus sia teingat sia punya pengalaman masa naik gunung kinabalu.. sia sudah sampai puncak dia 3 kali, tu pengalaman yg manis dan yang kenangan pahit pula, 3 kali sia sampai puncak gunung kinabalu, 3 kali juga sia kena hujan sana puncak... sudah la sejuk d puncak tambah lagi kena hujan.. mungkin tiada nasib sia naik gunung ni hahaha

_________________

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenangan Manis & Pahit......

Post by huukma on Fri Jul 17, 2009 9:54 pm

Ansis wrote:bagus ni topik...
banyak pengalaman kau ni tuan...
pengalaman saya pula, time masih bujang mo balik kg saturang... habis skul hari 5, pukul 3pm saya jln plang sdh... di jalanan pancit tayar 2 kali sana limpas kundasang... tiada signal telefon pula tu... kawasan hutan lagi... gelap sdh... tahan kereta tp tiada 1 pun yg mau berhenti walaupun saya on lampu dan berdiri depan lampu supaya org nampak... saya seluar pendek sj lg tu... kejadiannya, saya sampai pagi tdur dlm kereta, hehehe... maka2 kira mo minta rescue dr org kk...

Betul kah ini cerita?

huukma
Pengunjung Senior

Posts : 489
Join date : 2009-07-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenangan Manis & Pahit......

Post by edy on Sat Jul 18, 2009 10:22 am

boss... saya ni org KK juga... dia minta rescue dari saya tu! tp inda sempat sampai tpt kejadian dia tu, suda ada org telefon saya bilang "adik kau selamat"... org tu guna ATUR utk call... waktu tu saya di papar tgh moginum, tengah malam ada org call, dia bilang... secara perlahan2...

ini si edy ka?
adik kamu si ansis kan?
jangan kamu terkejut ok....
ini cerita pasal adik kamu, dia dalam perjalanan dari sandakan mau pigi kk
ada kejadian berlaku....

BAHH... HATI PUN MIMANG LA BERDEGUP KENCANG WAKTU TU...

last2 dia kasi tau yg tayar kerita si ansis flat termasuk spare tire... (huh.. ingatkan ada apa2) so si ansis mo minta rescue tapi mimang la saya lambat sebab saya di papar lagi, mabuk lagi...

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Kenangan Manis & Pahit......

Post by ies on Sun Oct 25, 2009 4:13 pm

hehe sy pun sdh smpai d pnck gng.kinabalu.....best oo....tp y x best bla trn dr pnck...kuku kaki sy skit..pjg kan...1wek slps p mdaki sy demam, x dpt xmas n 3 jari kuku kaki sy tcbut....hehehe

ies
Pengunjung Setia

Posts : 1005
Join date : 2009-09-27
Location : kk

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenangan Manis & Pahit......

Post by rick paul on Sun Oct 25, 2009 8:49 pm

pengalaman sya pulak lain sikit...tempat kami ada sungai air payau bha..air tawan ngan air masin bcampur...kalau hujung minggu mesti kami g memancing..pas tu satu hari tu kami tengah memancing, tiba2 kami nampak 2 ekor tu buaya tengah makan bangkai ikan yg mati,,,hahaha..kami pun diam ja masing2 layan perasaan ja...pas tu cam bisuk dia kami kena suruh berenang d sungai yg sama. cuma yg beza dia kami ramai2 ja la...pas tu siapa2 yg tau ada org kuat dlm sungai tu dengan automatik la berenang d tengah2 org ramai...takut puna pasal..hahahah

rick paul
Pengunjung Senior

Posts : 366
Join date : 2009-06-22
Age : 36

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenangan Manis & Pahit......

Post by ies on Sun Oct 25, 2009 9:47 pm

hahaha nsb bek c kwn x muncul kan

ies
Pengunjung Setia

Posts : 1005
Join date : 2009-09-27
Location : kk

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenangan Manis & Pahit......

Post by ies on Sun Oct 25, 2009 9:48 pm

btl ka klu pernah mkn daging buaya, bhya klu p sungai????

ies
Pengunjung Setia

Posts : 1005
Join date : 2009-09-27
Location : kk

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenangan Manis & Pahit......

Post by freddybenz on Mon Oct 26, 2009 12:33 pm

tuan rek,buaya ni banyak jenis bah kan.....buaya darat,buaya tembaga ....
jadi buaya apa yg ko nampak tu......heheheee Very Happy

freddybenz
Pengunjung Tetap

Posts : 669
Join date : 2009-06-16
Age : 41
Location : Desa Sepi Kg N2n Apin-Apin

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenangan Manis & Pahit......

Post by Ansis on Mon Oct 26, 2009 3:39 pm

hehehe... yg tdk tau rasa relax sj tu... padahal ada buaya sana bawah...

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenangan Manis & Pahit......

Post by ies on Mon Oct 26, 2009 8:25 pm

hehe ada g kngan y sy x lpa smpai skng...thn1997 sy ikt karoling ba...masa 2 kmi p d kmpg takad....tiba d 1 rmh 2, abis nyanyi..laju jak sy kluar...alamak sandal kesygan sy hilang huhuhu.....x tau lah sapa y curi...nsb bek ada urg y bek ati kasi pnjm sy selipar. klu x sy merasa sdh kaki ayam plg hehehe

ies
Pengunjung Setia

Posts : 1005
Join date : 2009-09-27
Location : kk

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenangan Manis & Pahit......

Post by edy on Tue Oct 27, 2009 10:56 pm

kenangan pahit yg inda mungkin saya lupa (atau kenangan manis ni????) sampai sekarang iala..

si ansis jajal ba dulu waktu kecil2... sebagai abang sulung maka waktu kami kana kasi tinggal sendiri2 saja di rumah, org tua pigi tabasan... sia pun ambil jalan singkat inda mau si ansis telepas mau bikin jajal... lalu saya pun ambil tali dan kasi ikat tangan dia di terigi simen, rumah kami sekarang di mararagang! besar ba tu terigi. Saya ikat dia dari belakang lagi tu, mcm gari pulis! Ada juga sia try2 ikat tangan sia di terigi tu sekarang tapi sakit ba sebab terigi tu besar, inda tau mcmana la si ansis kesakitan waktu itu... dan menambah lagi kesedihan cerita.. sia ikat dia sambil sia menangis-nangis kesian sama dia tapi dia mimang jajal ba waktu tu maka mimang perlu di ikat... he he he... minta ampun maaf 3 juta kali aaaa bosss (ansis)...

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Kenangan Manis & Pahit......

Post by edy on Tue Oct 27, 2009 10:56 pm

edy wrote:kenangan pahit yg inda mungkin saya lupa (atau kenangan manis ni????) sampai sekarang iala..

si ansis jajal ba dulu waktu kecil2... sebagai abang sulung maka waktu kami kana kasi tinggal sendiri2 saja di rumah, org tua pigi tabasan... sia pun ambil jalan singkat inda mau si ansis telepas mau bikin jajal... lalu saya pun ambil tali dan kasi ikat tangan dia di terigi simen, rumah kami sekarang di mararagang! besar ba tu terigi. Saya ikat dia dari belakang lagi tu, mcm gari pulis! Ada juga sia try2 ikat tangan sia di terigi tu sekarang tapi sakit ba sebab terigi tu besar, inda tau mcmana la si ansis kesakitan waktu itu... dan menambah lagi kesedihan cerita.. sia ikat dia sambil sia menangis-nangis kesian sama dia tapi dia mimang jajal ba waktu tu maka mimang perlu di ikat... he he he... minta ampun maaf 3 juta kali aaaa bosss (ansis)...
teringat ni cerita, kalau sekarang suda mangkali sia kana tangkap sebab didakwa abang mendera adik sendiri!

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Kenangan Manis & Pahit......

Post by Ansis on Wed Oct 28, 2009 12:40 am

hehehe... tdk tau apa mo cakap... begitu jajal pula saya dulu2...

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenangan Manis & Pahit......

Post by edy on Wed Oct 28, 2009 7:20 am

Ansis wrote:hehehe... tdk tau apa mo cakap... begitu jajal pula saya dulu2...
bukan jajal kacau orang... tapi jajal sebab banyak idea kreatif mo kasi modified barangan rumah dan juga barangan di persekitaran... he he he...

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Kenangan Manis & Pahit......

Post by jo on Wed Oct 28, 2009 5:31 pm

ooo.... begitu pula... he he he...nah, tau suda!

jo
Pengunjung Senior

Posts : 284
Join date : 2009-06-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenangan Manis & Pahit......

Post by jo on Wed Oct 28, 2009 5:31 pm

edy wrote:
Ansis wrote:hehehe... tdk tau apa mo cakap... begitu jajal pula saya dulu2...
bukan jajal kacau orang... tapi jajal sebab banyak idea kreatif mo kasi modified barangan rumah dan juga barangan di persekitaran... he he he...

patut pun "kreatif"..... Laughing Laughing

jo
Pengunjung Senior

Posts : 284
Join date : 2009-06-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenangan Manis & Pahit......

Post by rick paul on Thu Oct 29, 2009 8:26 am

freddybenz wrote:tuan rek,buaya ni banyak jenis bah kan.....buaya darat,buaya tembaga ....
jadi buaya apa yg ko nampak tu......heheheee Very Happy

haha buaya darat..kaowkokaw

rick paul
Pengunjung Senior

Posts : 366
Join date : 2009-06-22
Age : 36

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenangan Manis & Pahit......

Post by rick paul on Thu Oct 29, 2009 8:27 am

Ansis wrote:hehehe... tdk tau apa mo cakap... begitu jajal pula saya dulu2...

hahah kalau kira tahap tuan ansis, d tahap mana suda tu..haha
tapi ok gak ba tu buat kenangan...hahaha

rick paul
Pengunjung Senior

Posts : 366
Join date : 2009-06-22
Age : 36

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenangan Manis & Pahit......

Post by ies on Thu Oct 29, 2009 6:52 pm

rick paul wrote:
Ansis wrote:hehehe... tdk tau apa mo cakap... begitu jajal pula saya dulu2...

hahah kalau kira tahap tuan ansis, d tahap mana suda tu..haha
tapi ok gak ba tu buat kenangan...hahaha
tahap dewa dewi sj bei 2 rick paul

ies
Pengunjung Setia

Posts : 1005
Join date : 2009-09-27
Location : kk

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenangan Manis & Pahit......

Post by buhangkut on Thu Oct 29, 2009 6:53 pm

tahap gaban, hahahahaa...

buhangkut
Pengunjung Senior

Posts : 485
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenangan Manis & Pahit......

Post by ies on Thu Oct 29, 2009 7:04 pm

hahahaha

ies
Pengunjung Setia

Posts : 1005
Join date : 2009-09-27
Location : kk

View user profile

Back to top Go down

Re: Kenangan Manis & Pahit......

Post by Tyriss on Thu Oct 29, 2009 9:11 pm

mmg best smua kenangan2 kmu owh....
sya pn ada jg knangan manis dulu time tingkatan4 di sek.menengah apin2..time tu ada pertandingan melukis wajah bekas prdna mentri Msia, Dr.Mahathir sempena kemerdekaan...lpas tue sya pn joint la...bila kna ksi umum sya menang yg nbor satu jg la..tpi yg lucu dia sya dapat 2 hadiah hemper...sbb sya lukis dua wajah N dua2 pn menang jg..yg satu tu sya kasi wakil nama kawan sya bei..syang mau buang ja penat2 lukis..sya ingat x dpt menang..nbor 3 juga pula...haha...sya sruh kawan sya ambil ja tu hemper tpi dia x mau...apalagi keberatn sya pulang bwa hemper pulang rumah....mcm x adil pla sya ooo time tu....huhu Smile

Tyriss
Pengunjung Awal

Posts : 83
Join date : 2009-08-24
Age : 29
Location : Kg.Nuntunan apin-apin keningau

View user profile http://www.facebook.com/tyriss.yeah#!/tyriss.yea

Back to top Go down

Re: Kenangan Manis & Pahit......

Post by Sponsored content Today at 10:03 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum