KNP Icon

TAGAL KG.NUNTUNAN
dengan kerjasama JABATAN PERIKANAN SABAH


Anda warga Kg.Nuntunan? Perlu login utk melihat semua topik...

Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 2 Bots

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 34 on Mon Jun 07, 2010 1:17 pm
Latest topics
» Yang pertama...
by Prisca Thu Sep 24, 2015 10:40 pm

» FIFA 2014
by edy Thu Jul 24, 2014 2:08 pm

» kaamatan 2013?
by Admin Thu Apr 17, 2014 6:53 pm

» Penduduk kg semakin maju
by Admin Tue Apr 15, 2014 9:34 pm

» KEM KESIHATAN UNTUK WARGA KG.NUNTUNAN
by sabtu Sat Apr 12, 2014 7:10 pm

» Barisan AJK JKKK Kg.Nuntunan 2014
by Admin Sat Apr 12, 2014 6:38 pm

» Senarai Koleksi Lagu (lirik)
by Admin Sun Mar 30, 2014 10:59 pm

» JOY Music Centre -Keningau
by edy Fri Feb 07, 2014 4:09 pm

» Aktiviti "org kita" di luar negeri / luar kg nuntunan
by edy Tue Jan 21, 2014 6:15 pm

» Pelawat '3rd tRAINING PROGRAM' -15okt2013
by Admin Mon Dec 09, 2013 5:28 pm

» Tahniah... ClarineSisca Clare Japrin (25sept2013)
by Admin Mon Dec 02, 2013 11:18 am

» Barking at the moon
by Admin Sat Nov 23, 2013 7:58 pm

» UPSR 5A di kg Nuntunan
by Admin Tue Nov 19, 2013 8:24 pm

» Penternakan ikan TALAPIA .. mari bincang
by edy Fri Aug 23, 2013 1:25 pm

» Jangan tebang/musnahkan pokok ini
by Admin Sat Aug 17, 2013 11:21 pm

» Gambar-gambar Tagal
by Admin Tue Aug 06, 2013 2:08 pm

» Rokok elektronik (e-cigarette)
by Admin Fri Jul 19, 2013 10:41 pm

» Post Mortem Kaamatan 2013 Kg.Nuntunan -13julai2013
by Prisca Fri Jul 19, 2013 8:52 pm

» Gambar2 Kaamatan Kg.Nuntunan -22jun2013
by Admin Mon Jul 15, 2013 2:53 pm

» Sumbangan Pesta Menuai 2013
by Admin Fri Jul 12, 2013 10:52 am

KNP Chatbox


Visitors / Pengunjung / Pelawat

Sana Tongkungon... betulkah menakutkan?

Page 3 of 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Sana Tongkungon... betulkah menakutkan?

Post by Golun on Fri Aug 21, 2009 9:53 pm

waktu dulu2 masa kita punya jlnraya ni masi jadi laluan utama ke kk..selalu sia tedingar bunyi kereta turun bukit tapi yg sia hairan x da kereta yg telimpas di rumah..apa tu aaa..

Golun
Pengunjung Senior

Posts : 316
Join date : 2009-06-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Sana Tongkungon... betulkah menakutkan?

Post by edy on Fri Aug 21, 2009 10:57 pm

Golun wrote:waktu dulu2 masa kita punya jlnraya ni masi jadi laluan utama ke kk..selalu sia tedingar bunyi kereta turun bukit tapi yg sia hairan x da kereta yg telimpas di rumah..apa tu aaa..

kalau ikut sains.. mimang bunyi mendahului tu badan tu... jadi kalau dengar bunyi... mimang inda nampak kereta tapi kalau tunggu lagi dlm 10 minit.. baru ada kerita... Twisted Evil

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Sana Tongkungon... betulkah menakutkan?

Post by Ansis on Fri Aug 21, 2009 11:55 pm

atau... Evil or Very Mad

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Sana Tongkungon... betulkah menakutkan?

Post by NonStop Dj on Thu Sep 03, 2009 9:37 pm

hm sya ada jga pengalaman sana tongkungon tu ,,,klu dulu sya ingat time remaja lg ,sya kuat no p moginum sana atas sanggup ni jln kaki dari takad hehehe hm sya pya pengalaman masa sya balik dari moginum d tpt drg c jude ka klu sya nda silap tu dkat rumah beliau budog, hm sya turun no maitu ,sampai selekoh d tongkungon ,sya tiba2 sumarat, berdiri bulu roma heheh padahal sya nda ma takut tu,, masa turun sya gembira saja sbb heheh ?? teminum sda bei hahaha ,,sekali mo dkt no telimpas tu tongkungon sya kna umban ,nga sya fikir om drg c kipi, & inkie tapi sya berhenti cari2 klu2 ada org tapi semakin kuat sya pya sumarat,mcm sya rasa rambut sya pun bediri, apalagi sya speed trus, sampai d sungai nda sedar lg ni basah semua baju hehehe hm sya sampai d seberang dakat drg c adul trus sya pelan2 d trus sya fkir blik hm mungkin tu org kali kasi takut sya atau pun ada kayu2 yg jatu dan itu la pgalaman sya d sana sekian

NonStop Dj
Pengunjung Junior

Posts : 124
Join date : 2009-08-30
Age : 34
Location : WP Labuan

View user profile http://nonstopj8@gmail.com

Back to top Go down

Re: Sana Tongkungon... betulkah menakutkan?

Post by Ansis on Thu Sep 03, 2009 9:54 pm

hehehe... ada sdh pengalaman kau sana pula tuan... kira bertuah ko tu ada pengalaman sana... mcm kana jakpot... saya sendiri belum ada pengalaman sana, tp tdk juga minta2lah...

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Sana Tongkungon... betulkah menakutkan?

Post by edy on Thu Sep 03, 2009 9:56 pm

NonStop Dj wrote:hm sya ada jga pengalaman sana tongkungon tu ,,,klu dulu sya ingat time remaja lg ,sya kuat no p moginum sana atas sanggup ni jln kaki dari takad hehehe hm sya pya pengalaman masa sya balik dari moginum d tpt drg c jude ka klu sya nda silap tu dkat rumah beliau budog, hm sya turun no maitu ,sampai selekoh d tongkungon ,sya tiba2 sumarat, berdiri bulu roma heheh padahal sya nda ma takut tu,, masa turun sya gembira saja sbb heheh ?? teminum sda bei hahaha ,,sekali mo dkt no telimpas tu tongkungon sya kna umban ,nga sya fikir om drg c kipi, & inkie tapi sya berhenti cari2 klu2 ada org tapi semakin kuat sya pya sumarat,mcm sya rasa rambut sya pun bediri, apalagi sya speed trus, sampai d sungai nda sedar lg ni basah semua baju hehehe hm sya sampai d seberang dakat drg c adul trus sya pelan2 d trus sya fkir blik hm mungkin tu org kali kasi takut sya atau pun ada kayu2 yg jatu dan itu la pgalaman sya d sana sekian

sia baca serita kau pun sumarat ooo... Twisted Evil

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Sana Tongkungon... betulkah menakutkan?

Post by accoe_n2n on Wed Sep 09, 2009 11:02 pm

sy stkt ne pon blom lg ada pnglaman sna...tp dorg ady2 spupu ma bpa dya n mamy sy prnh dh kna kc tkut sna...

accoe_n2n
Pengunjung Tetap

Posts : 614
Join date : 2009-09-01
Age : 24
Location : nuntunan,keningau

View user profile

Back to top Go down

Re: Sana Tongkungon... betulkah menakutkan?

Post by MooK on Thu Sep 10, 2009 1:02 am

pernah kami masa mabuk dulu ramai² pigi tongkungon panggil tu hantu nga tiada pun.. hahaha takut kanto tu hantu kalau ramai pigi panggil dia sana tongkungon Razz

_________________

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: Sana Tongkungon... betulkah menakutkan?

Post by eJery on Thu Sep 10, 2009 3:01 am

NonStop Dj wrote:hm sya ada jga pengalaman sana tongkungon tu ,,,klu dulu sya ingat time remaja lg ,sya kuat no p moginum sana atas sanggup ni jln kaki dari takad hehehe hm sya pya pengalaman masa sya balik dari moginum d tpt drg c jude ka klu sya nda silap tu dkat rumah beliau budog, hm sya turun no maitu ,sampai selekoh d tongkungon ,sya tiba2 sumarat, berdiri bulu roma heheh padahal sya nda ma takut tu,, masa turun sya gembira saja sbb heheh ?? teminum sda bei hahaha ,,sekali mo dkt no telimpas tu tongkungon sya kna umban ,nga sya fikir om drg c kipi, & inkie tapi sya berhenti cari2 klu2 ada org tapi semakin kuat sya pya sumarat,mcm sya rasa rambut sya pun bediri, apalagi sya speed trus, sampai d sungai nda sedar lg ni basah semua baju hehehe hm sya sampai d seberang dakat drg c adul trus sya pelan2 d trus sya fkir blik hm mungkin tu org kali kasi takut sya atau pun ada kayu2 yg jatu dan itu la pgalaman sya d sana sekian

Tu bukan hantu/syaitan/iblis tu kalau pandai mengumban. Hehhehe..

MooK wrote:pernah kami masa mabuk dulu ramai² pigi tongkungon panggil tu hantu nga tiada pun.. hahaha takut kanto tu hantu kalau ramai pigi panggil dia sana tongkungon Razz

Nanti kita pigi lagi ramai2 mook.. Tapi sana kuburan. Macam?

eJery
Pengunjung Tetap

Posts : 674
Join date : 2009-06-25
Age : 33
Location : Id guwas do gata.

View user profile http://www.facebook.com/ejery

Back to top Go down

Re: Sana Tongkungon... betulkah menakutkan?

Post by accoe_n2n on Thu Sep 10, 2009 9:09 am

tu hntu tu ska mgacau org yg lemah iman dya(penakut)...klu km0 mnta2 tu hntu pg kcu km0,mna dya mw pg tu....

accoe_n2n
Pengunjung Tetap

Posts : 614
Join date : 2009-09-01
Age : 24
Location : nuntunan,keningau

View user profile

Back to top Go down

Re: Sana Tongkungon... betulkah menakutkan?

Post by AKU_REDY on Thu Sep 10, 2009 11:18 am

ala...menakutkan bo gia sana tu, kalau la kau takut...tapi kalau ko inda takut inda bikin takut tu...tempat bedating pun bagus sana tu wkakkak

AKU_REDY
Pengunjung Tetap

Posts : 608
Join date : 2009-06-22
Age : 33
Location : kampung Nuntunan

View user profile

Back to top Go down

Re: Sana Tongkungon... betulkah menakutkan?

Post by MooK on Thu Sep 10, 2009 11:20 am

hahaha... pigi kuburan ramai² terus belari kasi tinggal 1 org nung apa dia bilang..

_________________

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: Sana Tongkungon... betulkah menakutkan?

Post by AKU_REDY on Thu Sep 10, 2009 11:47 am

MooK wrote:hahaha... pigi kuburan ramai² terus belari kasi tinggal 1 org nung apa dia bilang..


wkakka ngam tu kalau siang2 tapi kalau malam nda bleeeeee

AKU_REDY
Pengunjung Tetap

Posts : 608
Join date : 2009-06-22
Age : 33
Location : kampung Nuntunan

View user profile

Back to top Go down

Re: Sana Tongkungon... betulkah menakutkan?

Post by MooK on Thu Sep 10, 2009 11:57 am

kenapa kalau malam?

_________________

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: Sana Tongkungon... betulkah menakutkan?

Post by AKU_REDY on Thu Sep 10, 2009 11:58 am

galap...wakakaka

AKU_REDY
Pengunjung Tetap

Posts : 608
Join date : 2009-06-22
Age : 33
Location : kampung Nuntunan

View user profile

Back to top Go down

Re: Sana Tongkungon... betulkah menakutkan?

Post by accoe_n2n on Thu Sep 10, 2009 12:56 pm

kororosi be gia....ekekek

accoe_n2n
Pengunjung Tetap

Posts : 614
Join date : 2009-09-01
Age : 24
Location : nuntunan,keningau

View user profile

Back to top Go down

Re: Sana Tongkungon... betulkah menakutkan?

Post by epuk on Thu Sep 10, 2009 2:10 pm

kororosi kasari la kan tapi selama ini belum ada yang mati pasal ketakutan kan hahahah............ lol!

epuk
Pengunjung Awal

Posts : 42
Join date : 2009-08-25
Age : 30
Location : kg.nuntunan, api2 kgu

View user profile

Back to top Go down

Re: Sana Tongkungon... betulkah menakutkan?

Post by accoe_n2n on Thu Sep 10, 2009 4:20 pm

hehehe...tu lain dh tu klu mati psl ktkutan..wakakakakak

accoe_n2n
Pengunjung Tetap

Posts : 614
Join date : 2009-09-01
Age : 24
Location : nuntunan,keningau

View user profile

Back to top Go down

Re: Sana Tongkungon... betulkah menakutkan?

Post by yone on Thu Sep 10, 2009 4:36 pm

mmg bkin tkut....hehehe

yone
Pengunjung Senior

Posts : 216
Join date : 2009-08-27

View user profile

Back to top Go down

Re: Sana Tongkungon... betulkah menakutkan?

Post by AKU_REDY on Thu Sep 10, 2009 11:23 pm

mati berdiri si onong bilang kalau mcm tu

AKU_REDY
Pengunjung Tetap

Posts : 608
Join date : 2009-06-22
Age : 33
Location : kampung Nuntunan

View user profile

Back to top Go down

Re: Sana Tongkungon... betulkah menakutkan?

Post by accoe_n2n on Thu Sep 10, 2009 11:24 pm

AKU_REDY wrote:mati berdiri si onong bilang kalau mcm tu
wakakakak....sukur pada durian......

accoe_n2n
Pengunjung Tetap

Posts : 614
Join date : 2009-09-01
Age : 24
Location : nuntunan,keningau

View user profile

Back to top Go down

Re: Sana Tongkungon... betulkah menakutkan?

Post by AKU_REDY on Thu Sep 10, 2009 11:25 pm

si kion guntalou ka itu ako?

AKU_REDY
Pengunjung Tetap

Posts : 608
Join date : 2009-06-22
Age : 33
Location : kampung Nuntunan

View user profile

Back to top Go down

Re: Sana Tongkungon... betulkah menakutkan?

Post by accoe_n2n on Thu Sep 10, 2009 11:38 pm

guntalou jgk...napa da...?

accoe_n2n
Pengunjung Tetap

Posts : 614
Join date : 2009-09-01
Age : 24
Location : nuntunan,keningau

View user profile

Back to top Go down

Re: Sana Tongkungon... betulkah menakutkan?

Post by eJery on Fri Sep 11, 2009 12:20 am

epuk wrote:kororosi kasari la kan tapi selama ini belum ada yang mati pasal ketakutan kan hahahah............ lol!

Ada.. Tapi hampir2 lah. Tu orang telanggar poko mangga diurang si jek, time dia melarikan diri dari si jek mengganas.

eJery
Pengunjung Tetap

Posts : 674
Join date : 2009-06-25
Age : 33
Location : Id guwas do gata.

View user profile http://www.facebook.com/ejery

Back to top Go down

Re: Sana Tongkungon... betulkah menakutkan?

Post by MooK on Fri Sep 11, 2009 7:50 am

epuk wrote:kororosi kasari la kan tapi selama ini belum ada yang mati pasal ketakutan kan hahahah............ lol!
ada sudah bah yang mati... tapi semangat yang mati la hahaha

_________________

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: Sana Tongkungon... betulkah menakutkan?

Post by Sponsored content Today at 4:06 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 10 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum