KNP Icon

TAGAL KG.NUNTUNAN
dengan kerjasama JABATAN PERIKANAN SABAH


Anda warga Kg.Nuntunan? Perlu login utk melihat semua topik...

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest :: 1 Bot

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 34 on Mon Jun 07, 2010 1:17 pm
Latest topics
» Yang pertama...
by Prisca Thu Sep 24, 2015 10:40 pm

» FIFA 2014
by edy Thu Jul 24, 2014 2:08 pm

» kaamatan 2013?
by Admin Thu Apr 17, 2014 6:53 pm

» Penduduk kg semakin maju
by Admin Tue Apr 15, 2014 9:34 pm

» KEM KESIHATAN UNTUK WARGA KG.NUNTUNAN
by sabtu Sat Apr 12, 2014 7:10 pm

» Barisan AJK JKKK Kg.Nuntunan 2014
by Admin Sat Apr 12, 2014 6:38 pm

» Senarai Koleksi Lagu (lirik)
by Admin Sun Mar 30, 2014 10:59 pm

» JOY Music Centre -Keningau
by edy Fri Feb 07, 2014 4:09 pm

» Aktiviti "org kita" di luar negeri / luar kg nuntunan
by edy Tue Jan 21, 2014 6:15 pm

» Pelawat '3rd tRAINING PROGRAM' -15okt2013
by Admin Mon Dec 09, 2013 5:28 pm

» Tahniah... ClarineSisca Clare Japrin (25sept2013)
by Admin Mon Dec 02, 2013 11:18 am

» Barking at the moon
by Admin Sat Nov 23, 2013 7:58 pm

» UPSR 5A di kg Nuntunan
by Admin Tue Nov 19, 2013 8:24 pm

» Penternakan ikan TALAPIA .. mari bincang
by edy Fri Aug 23, 2013 1:25 pm

» Jangan tebang/musnahkan pokok ini
by Admin Sat Aug 17, 2013 11:21 pm

» Gambar-gambar Tagal
by Admin Tue Aug 06, 2013 2:08 pm

» Rokok elektronik (e-cigarette)
by Admin Fri Jul 19, 2013 10:41 pm

» Post Mortem Kaamatan 2013 Kg.Nuntunan -13julai2013
by Prisca Fri Jul 19, 2013 8:52 pm

» Gambar2 Kaamatan Kg.Nuntunan -22jun2013
by Admin Mon Jul 15, 2013 2:53 pm

» Sumbangan Pesta Menuai 2013
by Admin Fri Jul 12, 2013 10:52 am

KNP Chatbox


Visitors / Pengunjung / Pelawat

Kaamatan 2012 -info terkini

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Kaamatan 2012 -info terkini

Post by Admin on Mon Feb 27, 2012 2:05 am

Berdasarkan kpd mesyuarat 25/2/2012 sabtu lalu... sedikit info...

Penasihat -Freddy Benedict (Ketua kampung)
Pemantau -Japrin Tunjam (Pengerusi JKKK)
Pengerusi penganjur -Francis V.
Timbalan Pengerusi -Petrus A.Rupin
Setiausaha -Jalius Tunjam
Timb.S/u -Bernard Benedict
Bendahari -Juachim Gantakos
Timb.Bendahari -Nani Freddy
Publisiti -Riko Paul @ Tuan Mook

  1. AJK lain akan di senarai pendek & akan dilantik kemudian.
  2. Sumbangan seekor lembu oleh tuan aa telah disahkan
  3. Kutipan MINIMA rm50 akan diminta drpd semua kktgn kerajaan termasuklah tentera & polis di mana shj mereka berada... jika suami isteri kktgn kerajaan, bermakna perlu bayar minima rm50 setiap seorg...
  4. AJK juga akan berusaha mencari sumbangan lain... surat rasmi memohon sumbangan drpd individu2/pihak2 tertentu drpd jkkk akan dibuat dgn mendptkan kebenaran drpd pihak polis...
  5. mesyuarat susulan bersama JKKK akan diadakan pd 17mac2012 sabtu 4pm... semua diminta hadir
  6. pembikinan baju/t-shirt seragam utk semua petugas... cara bayaran belum dibincangkan cuma mgkin masing2 perlu keluar duit
  7. cara hidangan makanan belum diputuskan, sama ada secara potluck atau hidangan utk semua atau kedua2nya sekali
  8. Pengacara majlis akan diambil drpd mereka yg berkebolehan, berdisiplin & 'sesuai' utk majlis rasmi
  9. muzik belum diputuskan, akan dibincangkan pd mesyuarat depan
  10. publisiti awal perlu dibuat/disediakan oleh tuan mook
  11. cadangan taklimat ringkas profile kg pd hari perayaan
  12. aktiviti2 akan dibincangkan pd mesy depan
  13. ...
*akan disambung...
*segala maklumat yg tercatat di sini hanya garis kasar shj & TIDAK boleh dianggap tepat... maklumat hanya tepat setelah disahkan dlm mesyuarat bersama JKKK... harap maklum...


Last edited by Admin on Mon Mar 26, 2012 7:49 pm; edited 1 time in total

_________________

Admin
Admin

Posts : 4885
Join date : 2009-06-09

View user profile http://nuntunankeningau.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Kaamatan 2012 -info terkini

Post by edy on Mon Feb 27, 2012 12:22 pm

tahniah tuan kerana sudah KICK START kaamatan utk kg kita! Siapa perasmi kali ini? Laughing

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Kaamatan 2012 -info terkini

Post by Admin on Mon Feb 27, 2012 7:26 pm

perasmi belum ditetapkan lg tuan... dlm meeting 17mac nt akan dibincangkan...

_________________

Admin
Admin

Posts : 4885
Join date : 2009-06-09

View user profile http://nuntunankeningau.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Kaamatan 2012 -info terkini

Post by sabtu on Wed Feb 29, 2012 10:15 pm

bagi mrk yg d jauh d sna malaya dan tk dpt blk tetapi berhajat nk menderma rm bagaimananya caranya...

sabtu
Pengunjung Tetap

Posts : 740
Join date : 2010-06-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Kaamatan 2012 -info terkini

Post by Admin on Wed Feb 29, 2012 10:37 pm

akan ada cara tu tuan... kasi bank in... tp nt akan dibawa dlm meeting dulu utk pengesahan...

_________________

Admin
Admin

Posts : 4885
Join date : 2009-06-09

View user profile http://nuntunankeningau.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Kaamatan 2012 -info terkini

Post by freddybenz on Wed Mar 14, 2012 2:25 pm

NEW IN 4 MATION,Meeting JKKK + AJK Penganjur Pesta Kaamatan Kg.Nuntunan akan diadakan pada 17hb ini,jam 2petang bertempat di Mini Dewan Kg.Nuntunan.So,harap semua warga kg.N2N hadir pada hari tersebut.Mcm mana pun surat akan d edarkan...Sekian harap maklum. Very Happy

freddybenz
Pengunjung Tetap

Posts : 669
Join date : 2009-06-16
Age : 41
Location : Desa Sepi Kg N2n Apin-Apin

View user profile

Back to top Go down

Re: Kaamatan 2012 -info terkini

Post by Admin on Wed Mar 14, 2012 3:53 pm

tq tuan...

_________________

Admin
Admin

Posts : 4885
Join date : 2009-06-09

View user profile http://nuntunankeningau.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Kaamatan 2012 -info terkini

Post by Admin on Mon Mar 19, 2012 1:12 am

-Cadangan tarikh kaamatan -5/5/2012 sabtu
-cadangan perasmi, En.Addie Victor (Jurutera Mekanikal JPS Sabah)
-kutipan minimum rm50 drpd setia kktgn kerajaan negeri & federal termasuk polis & askar
-ajk telah dilantik
-makanan cara potluck & masakan di b/raya
-setiap kkd sediakan 1 menu makanan
-masakan mengambil kira kepercayaan agama
-...

_________________

Admin
Admin

Posts : 4885
Join date : 2009-06-09

View user profile http://nuntunankeningau.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Kaamatan 2012 -info terkini

Post by edy on Mon Mar 19, 2012 10:13 am

jgn la ba sya pula yg rasmi.... nanti subject to query...

saya cadangkan panggil DO untuk rasmi kaamatan atau timbalan2 nya i.e. ADO... sekurang2nya diorang ni adalah kakitangan kerajaan yg mempunyai "kapasiti" tuk melihat sebarang permasalahan di kg kita ..

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Kaamatan 2012 -info terkini

Post by edy on Mon Mar 19, 2012 10:15 am

edy wrote:jgn la ba sya pula yg rasmi.... nanti subject to query...

saya cadangkan panggil DO untuk rasmi kaamatan atau timbalan2 nya i.e. ADO... sekurang2nya diorang ni adalah kakitangan kerajaan yg mempunyai "kapasiti" tuk melihat sebarang permasalahan di kg kita ..

lagi pun memandangkan kaamatan kali ini adalah anjuran para kakitangan kerajaan di kg kita jadi ada baiknya kakitangan kerajaan yg tertinggi di daerah keningau yg di panggil tuk rasmi.. supaya indada lagi janji2 politik... Laughing

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Kaamatan 2012 -info terkini

Post by Admin on Mon Mar 19, 2012 4:53 pm

mcm masuk akal juga tuan... ya, ngam juga DO atau ADO... sekurang2nya mgkin ada juga kebaikan kg kita nt bila time ada apa2 urusan...

*akan dibawa dlm meeting...

_________________

Admin
Admin

Posts : 4885
Join date : 2009-06-09

View user profile http://nuntunankeningau.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Kaamatan 2012 -info terkini

Post by MooK on Mon Mar 19, 2012 5:20 pm

Admin wrote:mcm masuk akal juga tuan... ya, ngam juga DO atau ADO... sekurang2nya mgkin ada juga kebaikan kg kita nt bila time ada apa2 urusan...

*akan dibawa dlm meeting...

Saya cadangkan ADO kita En. Virus Malitam.. dia org kita juga tu dan dia juga pandi minum.. dia juga pernah p kg kita tu Very Happy

_________________

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: Kaamatan 2012 -info terkini

Post by Admin on Mon Mar 19, 2012 8:44 pm

bah ngam tu... nt bincang dulu dgn jkkk apa mcm...

_________________

Admin
Admin

Posts : 4885
Join date : 2009-06-09

View user profile http://nuntunankeningau.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Kaamatan 2012 -info terkini

Post by edy on Tue Mar 20, 2012 1:34 pm

stakat ini suda berapa kutipan dana? ok sudah ka? apa nombor akaun dan bank mana? inda lama lagi tu.... ssekitar 1 bulan saja lagi...

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Kaamatan 2012 -info terkini

Post by sabtu on Tue Mar 20, 2012 6:52 pm

bgi no akaun sja... susah juga ba mau jumpa ajk yg d lantik... agar d bank in sja...

sabtu
Pengunjung Tetap

Posts : 740
Join date : 2010-06-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Kaamatan 2012 -info terkini

Post by Admin on Tue Mar 20, 2012 7:28 pm

ya, mmg ada rancangan begitu... akan diupdate nt...

_________________

Admin
Admin

Posts : 4885
Join date : 2009-06-09

View user profile http://nuntunankeningau.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Kaamatan 2012 -info terkini

Post by freddybenz on Fri Mar 23, 2012 1:47 pm

ya, sokong jg kalau D.O atau A.D.O yg rasmi ni kaamatan kg kita.Jangan ada lagi janji tiinggalll janji.....

freddybenz
Pengunjung Tetap

Posts : 669
Join date : 2009-06-16
Age : 41
Location : Desa Sepi Kg N2n Apin-Apin

View user profile

Back to top Go down

Re: Kaamatan 2012 -info terkini

Post by Admin on Fri Mar 23, 2012 3:32 pm

haha... betul... Very Happy

_________________

Admin
Admin

Posts : 4885
Join date : 2009-06-09

View user profile http://nuntunankeningau.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Kaamatan 2012 -info terkini

Post by aa on Mon Mar 26, 2012 11:13 am

Admin wrote:Berdasarkan kpd mesyuarat 25/2/2012 sabtu lalu... sedikit info...

Penasihat -Freddy Benedict (Ketua kampung)
Pemantau -Japrin Tunjam (Pengerusi JKKK)
Pengerusi penganjur -Francis V.
Timbalan Pengerusi -Petrus A.Rupin
Setiausaha -Jalius Tunjam
Timb.S/u -Bernard Benedict
Bendahari -Juachim Gantakos
Timb.Bendahari -Nani Freddy
Publisiti -Riko Paul @ Tuan Mook

  1. AJK lain akan di senarai pendek & akan dilantik kemudian.
  2. Sumbangan seekor lembu oleh tuan aa telah disahkan
  3. Kutipan MINIMA rm50 akan diminta drpd semua kktgn kerajaan termasuklah tentera & polis di mana shj mereka berada... jika suami isteri kktgn kerajaan, bermakna perlu bayar minima rm50 setiap seorg...
  4. AJK juga akan berusaha mencari sumbangan lain... surat rasmi memohon sumbangan drpd individu2/pihak2 tertentu drpd jkkk akan dibuat dgn mendptkan kebenaran drpd pihak polis...
  5. mesyuarat susulan bersama JKKK akan diadakan pd 17mac2012 sabtu 4pm... semua diminta hadir
  6. pembikinan baju/t-shirt seragam utk semua petugas... cara bayaran belum dibincangkan cuma mgkin masing2 perlu keluar duit
  7. cara hidangan makanan belum diputuskan, sama ada secara potluck atau hidangan utk semua atau kedua2nya sekali
  8. Pengacara majlis akan diambil drpd mereka yg berkebolehan, berdisiplin & 'sesuai' utk majlis rasmi
  9. muzik belum diputuskan, akan dibincangkan pd mesyuarat depan
  10. publisiti awal perlu dibuat/disediakan oleh tuan mook
  11. cadangan taklimat ringkas profile kg pd hari perayaan
  12. aktiviti2 akan dibincangkan pd mesy depan
  13. ...
*akan disambung...
*segala maklumat yg tercatat di sini hanya garis kasar shj & TIDAK boleh dianggap tepat... maklumat hanya tepat setelah disahkan dlm mesyuarat bersama JKKK... harap maklum...
Siou sa ketinggalan sudah ni perkembangan...Tentang tu sapi sa akan sponsor yg berharga lebih kurang rm2000.00 tq.

aa
Pengunjung Senior

Posts : 374
Join date : 2009-10-07
Age : 43
Location : penampang

View user profile

Back to top Go down

Re: Kaamatan 2012 -info terkini

Post by edy on Mon Mar 26, 2012 12:48 pm

terimakasih tuan aa...

tuan admin, buka satu tred tentang sumbangan dana kaamatan 2012 supaya perkembangan kutipan dan dapat direkod di sini utk tatapan semua...

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Kaamatan 2012 -info terkini

Post by Admin on Mon Mar 26, 2012 7:33 pm

aa wrote:Siou sa ketinggalan sudah ni perkembangan...Tentang tu sapi sa akan sponsor yg berharga lebih kurang rm2000.00 tq.
Terima kasih banyak2 tuan aa...
edy wrote:terimakasih tuan aa...

tuan admin, buka satu tred tentang sumbangan dana kaamatan 2012 supaya perkembangan kutipan dan dapat direkod di sini utk tatapan semua...
idea yg bagus tuan, akan diwujudkan segera, tq...

_________________

Admin
Admin

Posts : 4885
Join date : 2009-06-09

View user profile http://nuntunankeningau.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Kaamatan 2012 -info terkini

Post by freddybenz on Tue Mar 27, 2012 9:45 am

sememangnya diwujudkan ruangan seperti ini..bagi tujuan sebagai kenangan semata-mata dan tidak ada tujuan disebaliknya, kan tuan admin.... Cool

freddybenz
Pengunjung Tetap

Posts : 669
Join date : 2009-06-16
Age : 41
Location : Desa Sepi Kg N2n Apin-Apin

View user profile

Back to top Go down

Re: Kaamatan 2012 -info terkini

Post by edy on Tue Mar 27, 2012 12:09 pm

ya... hanya sebagai panduan dan kenangan masa akan datang....

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Kaamatan 2012 -info terkini

Post by Admin on Tue Mar 27, 2012 2:03 pm

freddybenz wrote:sememangnya diwujudkan ruangan seperti ini..bagi tujuan sebagai kenangan semata-mata dan tidak ada tujuan disebaliknya, kan tuan admin.... Cool
ya sbg rekod... juga sbg penghargaan... akal kekal puluhan tahun... malah mgkin ratusan tahun...

_________________

Admin
Admin

Posts : 4885
Join date : 2009-06-09

View user profile http://nuntunankeningau.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Kaamatan 2012 -info terkini

Post by MooK on Wed Mar 28, 2012 1:37 pm

aa wrote:Siou sa ketinggalan sudah ni perkembangan...Tentang tu sapi sa akan sponsor yg berharga lebih kurang rm2000.00 tq.
saya ada becerita sama kawan hari tu.. dia bilang d jabatan haiwan ada jual sapi rm700 1 ekor tapi tida tau betul ka atau tidak la... sebagai info ja mana tau betul dia cakap



_________________

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: Kaamatan 2012 -info terkini

Post by Sponsored content Today at 11:00 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 3 1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum