KNP Icon

TAGAL KG.NUNTUNAN
dengan kerjasama JABATAN PERIKANAN SABAH


Anda warga Kg.Nuntunan? Perlu login utk melihat semua topik...

Who is online?
In total there are 3 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 3 Guests :: 1 Bot

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 34 on Mon Jun 07, 2010 1:17 pm
Latest topics
» Yang pertama...
by Prisca Thu Sep 24, 2015 10:40 pm

» FIFA 2014
by edy Thu Jul 24, 2014 2:08 pm

» kaamatan 2013?
by Admin Thu Apr 17, 2014 6:53 pm

» Penduduk kg semakin maju
by Admin Tue Apr 15, 2014 9:34 pm

» KEM KESIHATAN UNTUK WARGA KG.NUNTUNAN
by sabtu Sat Apr 12, 2014 7:10 pm

» Barisan AJK JKKK Kg.Nuntunan 2014
by Admin Sat Apr 12, 2014 6:38 pm

» Senarai Koleksi Lagu (lirik)
by Admin Sun Mar 30, 2014 10:59 pm

» JOY Music Centre -Keningau
by edy Fri Feb 07, 2014 4:09 pm

» Aktiviti "org kita" di luar negeri / luar kg nuntunan
by edy Tue Jan 21, 2014 6:15 pm

» Pelawat '3rd tRAINING PROGRAM' -15okt2013
by Admin Mon Dec 09, 2013 5:28 pm

» Tahniah... ClarineSisca Clare Japrin (25sept2013)
by Admin Mon Dec 02, 2013 11:18 am

» Barking at the moon
by Admin Sat Nov 23, 2013 7:58 pm

» UPSR 5A di kg Nuntunan
by Admin Tue Nov 19, 2013 8:24 pm

» Penternakan ikan TALAPIA .. mari bincang
by edy Fri Aug 23, 2013 1:25 pm

» Jangan tebang/musnahkan pokok ini
by Admin Sat Aug 17, 2013 11:21 pm

» Gambar-gambar Tagal
by Admin Tue Aug 06, 2013 2:08 pm

» Rokok elektronik (e-cigarette)
by Admin Fri Jul 19, 2013 10:41 pm

» Post Mortem Kaamatan 2013 Kg.Nuntunan -13julai2013
by Prisca Fri Jul 19, 2013 8:52 pm

» Gambar2 Kaamatan Kg.Nuntunan -22jun2013
by Admin Mon Jul 15, 2013 2:53 pm

» Sumbangan Pesta Menuai 2013
by Admin Fri Jul 12, 2013 10:52 am

KNP Chatbox


Visitors / Pengunjung / Pelawat

Soft launching blog/forum

View previous topic View next topic Go down

Soft launching blog/forum

Post by edy on Tue Jun 30, 2009 1:19 pm

inda tau la tapi mau tanya siiikit ba...

kamu ada tepikir ka mau adakan "soft launching" untuk forum/blog kita ini... kita yg suda register setakat ini merupakan pioneer utk blog/forum kita ini.. kita semua adalah pemiliknya... jadi kenapa kita tidak buat pelancaran (inda besar, kecil2an pun buli).

Kita jemput la siapa2 utk tekan butang komputer maka terpampang la blog ini melalui LCD projector dengan iringan muzik magagung... lepas tu ada cerita2, ada perkongsian... dan banyak lagi! skurang2nya mook punya siber pun ada tempias bila semua suda pandai berforum ttg kampung.

kalau setuju... bila, di mana.. bagaimana acara? dll

mari kita bincang/explore.....

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Soft launching blog/forum

Post by Ansis on Tue Jun 30, 2009 1:34 pm

idea yg bagus... bah apa pendpt kawan2 lain? mari kita atur...

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Soft launching blog/forum

Post by eJery on Tue Jun 30, 2009 1:45 pm

kita jemput ketua kampung, buat di mini dewan kampung nuntunan.

tapi susah juga tu mau tarik wayar untuk connection ke internet dari MOOKNET.

buli juga pinjam wayar si golun. 100M saja.

tapi apa-apapun perkara ini perlu didasari dengan mesyuarat kannnnn.

eJery
Pengunjung Tetap

Posts : 674
Join date : 2009-06-25
Age : 33
Location : Id guwas do gata.

View user profile http://www.facebook.com/ejery

Back to top Go down

Re: Soft launching blog/forum

Post by Ansis on Tue Jun 30, 2009 1:48 pm

ya... kita meeting dulu... tdk apa, kita guna broadband celcom kah, digi kah... boleh tu...

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Soft launching blog/forum

Post by MooK on Tue Jun 30, 2009 2:11 pm

kalau broadband lambat bah.. tapi ok juga la.. yang penting orangĀ² kampung kita tahu perbincangan bukan melalui meeting di mini dewan semata-mata.. tetapi melalui forum pun boleh...

_________________

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: Soft launching blog/forum

Post by eJery on Tue Jun 30, 2009 2:15 pm

ya betul tu mook. dengan forum ini, kawan2 kita yang tidak berada di kg pun dapat menyertai mesuyarat.

eJery
Pengunjung Tetap

Posts : 674
Join date : 2009-06-25
Age : 33
Location : Id guwas do gata.

View user profile http://www.facebook.com/ejery

Back to top Go down

Re: Soft launching blog/forum

Post by Golun on Tue Jun 30, 2009 2:52 pm

saya ikut saja apa perancangan korang..sebab it ni sa kurang paham la..tapi cadangan tuan eddy bagai-bagai tu sa sokong 100%...bila ada pelancaran nanti biar kita kasi banyak dulu gambar dlm blog kita supaya orng kampung bila tingu kowurolou nopo mato la..heheheh

Golun
Pengunjung Senior

Posts : 316
Join date : 2009-06-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Soft launching blog/forum

Post by edy on Tue Jun 30, 2009 3:15 pm

Golun wrote:saya ikut saja apa perancangan korang..sebab it ni sa kurang paham la..tapi cadangan tuan eddy bagai-bagai tu sa sokong 100%...bila ada pelancaran nanti biar kita kasi banyak dulu gambar dlm blog kita supaya orng kampung bila tingu kowurolou nopo mato la..heheheh

sa setuju dgn ni... ramai org kg kita ni yg inda tau apa2 sampai sekarang, inda dapat sia imagine bila mata dorang powurolou poooo... nampak gambar termasuk la gambar2 lama....

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Soft launching blog/forum

Post by jo on Tue Jun 30, 2009 5:16 pm

saya pun setuju!!!!

jo
Pengunjung Senior

Posts : 284
Join date : 2009-06-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Soft launching blog/forum

Post by edy on Tue Jun 30, 2009 10:13 pm

mcm jadi ni... he he he Laughing

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Soft launching blog/forum

Post by Ansis on Tue Jun 30, 2009 10:23 pm

bagus rancangan ini... tp kita kasi rancak dulu ini forum, kasi masuk banyak gambar2 kampung supaya boleh tunjuk masa tu..

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Soft launching blog/forum

Post by edy on Tue Jun 30, 2009 10:30 pm

ya betul... dan kita kupas lagi baanyak isu... supaya org kg tahu arah tuju forum/blog ini...

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Soft launching blog/forum

Post by ies on Sun Oct 25, 2009 10:37 pm

ngam la ad soft launching.....time 2 ble la pkai 2 bju...kasi promosi lg sama sesiapa y berminat....

ies
Pengunjung Setia

Posts : 1005
Join date : 2009-09-27
Location : kk

View user profile

Back to top Go down

Re: Soft launching blog/forum

Post by Sponsored content Today at 1:51 pm


Sponsored content


Back to top Go down

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum