KNP Icon

TAGAL KG.NUNTUNAN
dengan kerjasama JABATAN PERIKANAN SABAH


Anda warga Kg.Nuntunan? Perlu login utk melihat semua topik...

Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 2 Bots

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 34 on Mon Jun 07, 2010 1:17 pm
Latest topics
» Yang pertama...
by Prisca Thu Sep 24, 2015 10:40 pm

» FIFA 2014
by edy Thu Jul 24, 2014 2:08 pm

» kaamatan 2013?
by Admin Thu Apr 17, 2014 6:53 pm

» Penduduk kg semakin maju
by Admin Tue Apr 15, 2014 9:34 pm

» KEM KESIHATAN UNTUK WARGA KG.NUNTUNAN
by sabtu Sat Apr 12, 2014 7:10 pm

» Barisan AJK JKKK Kg.Nuntunan 2014
by Admin Sat Apr 12, 2014 6:38 pm

» Senarai Koleksi Lagu (lirik)
by Admin Sun Mar 30, 2014 10:59 pm

» JOY Music Centre -Keningau
by edy Fri Feb 07, 2014 4:09 pm

» Aktiviti "org kita" di luar negeri / luar kg nuntunan
by edy Tue Jan 21, 2014 6:15 pm

» Pelawat '3rd tRAINING PROGRAM' -15okt2013
by Admin Mon Dec 09, 2013 5:28 pm

» Tahniah... ClarineSisca Clare Japrin (25sept2013)
by Admin Mon Dec 02, 2013 11:18 am

» Barking at the moon
by Admin Sat Nov 23, 2013 7:58 pm

» UPSR 5A di kg Nuntunan
by Admin Tue Nov 19, 2013 8:24 pm

» Penternakan ikan TALAPIA .. mari bincang
by edy Fri Aug 23, 2013 1:25 pm

» Jangan tebang/musnahkan pokok ini
by Admin Sat Aug 17, 2013 11:21 pm

» Gambar-gambar Tagal
by Admin Tue Aug 06, 2013 2:08 pm

» Rokok elektronik (e-cigarette)
by Admin Fri Jul 19, 2013 10:41 pm

» Post Mortem Kaamatan 2013 Kg.Nuntunan -13julai2013
by Prisca Fri Jul 19, 2013 8:52 pm

» Gambar2 Kaamatan Kg.Nuntunan -22jun2013
by Admin Mon Jul 15, 2013 2:53 pm

» Sumbangan Pesta Menuai 2013
by Admin Fri Jul 12, 2013 10:52 am

KNP Chatbox


Visitors / Pengunjung / Pelawat

Siapa penduduk yang paling "TUA" kg kita?

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Siapa penduduk yang paling "TUA" kg kita?

Post by Ansis on Wed Jul 29, 2009 1:26 pm

main aga2 pun tdk apa, yg penting sdh masuk ic...

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa penduduk yang paling "TUA" kg kita?

Post by Ansis on Wed Jul 29, 2009 1:27 pm

yalah, kau menanglah tuan mook... Very Happy

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa penduduk yang paling "TUA" kg kita?

Post by MooK on Wed Jul 29, 2009 8:10 pm

Ansis wrote:yalah, kau menanglah tuan mook... Very Happy

yes...!!! hehe

sebenarnya sia pun tidak tahu berapa umur datuk sia tu.. nasib kamu suruh pegi tengok ic dia.. sekarang baru sia tau di sudah berumur 91 tahun..

_________________

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa penduduk yang paling "TUA" kg kita?

Post by eJery on Thu Jul 30, 2009 8:28 am

sekarang kita cari pula siapa yang paling muda di kg nuntunan? hahaha....

eJery
Pengunjung Tetap

Posts : 674
Join date : 2009-06-25
Age : 33
Location : Id guwas do gata.

View user profile http://www.facebook.com/ejery

Back to top Go down

Re: Siapa penduduk yang paling "TUA" kg kita?

Post by buhangkut on Thu Jul 30, 2009 8:32 pm

hehe... paling muda yg baru lahirlah... Smile

buhangkut
Pengunjung Senior

Posts : 485
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa penduduk yang paling "TUA" kg kita?

Post by edy on Sat Aug 08, 2009 10:04 pm

Ansis wrote:ok, si odu giba nt saya urus, yg si aki sana rijop tu mcmana? mcm taun lalu lg cerita tu... Smile

ni cerita si odu giba pun taun lalu lagi ka ni tuan mook...??? Laughing

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Siapa penduduk yang paling "TUA" kg kita?

Post by edy on Sat Aug 08, 2009 10:06 pm

cuba kunun kita kasi senarai nama2 org yg tua2 di kg kita... mana tau kita mau bikin acara penghargaan untuk dorang... spt bawa dorang makan2 di restoran (hotel) di keningau ka... Laughing lagi ramai lagi bagus....

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Siapa penduduk yang paling "TUA" kg kita?

Post by edy on Sat Aug 08, 2009 10:07 pm

saya cadangkan dlm hujung bulan 10 kita kasi ramai dorang...! sebagai penghargaan dan prgram blog/forum yg pertama....

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Siapa penduduk yang paling "TUA" kg kita?

Post by MooK on Sat Aug 08, 2009 11:45 pm

edy wrote:saya cadangkan dlm hujung bulan 10 kita kasi ramai dorang...! sebagai penghargaan dan prgram blog/forum yg pertama....
sia setuju ni cadangan tuan.. kalau buat di balai raya pun sia rasa diorang rasa gembira sudah.. sekurang-kurangnya ada juga kasi hibur diorang..

_________________

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa penduduk yang paling "TUA" kg kita?

Post by Ansis on Sun Aug 09, 2009 9:55 pm

ok, si odu giba sdh saya gambar termasuklah ic dia, nt saya upload...

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa penduduk yang paling "TUA" kg kita?

Post by Ansis on Mon Aug 10, 2009 10:02 pm

cuba tingu, siapa yg lebih tua?


_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa penduduk yang paling "TUA" kg kita?

Post by Ansis on Mon Aug 10, 2009 10:12 pm

aki kundaya - 181016 (16 oktober 1918)
odu giba - 320119 (19 januari 1932)

maka si aki kundaya mungkin yg paling tua sini kg setakat ini...

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa penduduk yang paling "TUA" kg kita?

Post by MooK on Mon Aug 10, 2009 11:03 pm

cantik kalau beli 6d ni hahaha...

bagus kita kumpul yang warga emas 70 tahun ke atas.. mau bagi diorang penghargaan... macam cadangan tuan edy tu..

_________________

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa penduduk yang paling "TUA" kg kita?

Post by Ansis on Mon Aug 10, 2009 11:09 pm

nah, ini boleh dijadikan program pertama ajk forum, hehe... tajuk... Warga Emas 70... Smile

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa penduduk yang paling "TUA" kg kita?

Post by MooK on Mon Aug 10, 2009 11:11 pm

bagi diorang hamper berisi barang dapur pun boleh sudah.. seperti garam, ajinomoto, gula, beras dll..

_________________

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa penduduk yang paling "TUA" kg kita?

Post by edy on Mon Aug 10, 2009 11:15 pm

MooK wrote:bagi diorang hamper berisi barang dapur pun boleh sudah.. seperti garam, ajinomoto, gula, beras dll..

kasi la ba benda lain ... he he he... Laughing

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Siapa penduduk yang paling "TUA" kg kita?

Post by MooK on Mon Aug 10, 2009 11:18 pm

edy wrote:
MooK wrote:bagi diorang hamper berisi barang dapur pun boleh sudah.. seperti garam, ajinomoto, gula, beras dll..

kasi la ba benda lain ... he he he... Laughing

hehehe.. ni cadangan saja tuan.. bawa diorang melancong ka hahehe

_________________

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa penduduk yang paling "TUA" kg kita?

Post by Ansis on Wed Aug 12, 2009 9:11 pm

potong kek sj pun ok sdh tu... durang happy tu kena celebrate...

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa penduduk yang paling "TUA" kg kita?

Post by eyaria on Sun Jan 24, 2010 10:53 am

ya..ok jg topik ni dpt tau jg sapa org paling panjang usia smasa hayatnya..

eyaria
Pengunjung Awal

Posts : 6
Join date : 2009-08-04

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa penduduk yang paling "TUA" kg kita?

Post by androlo on Tue Jan 26, 2010 8:25 pm

sy ngat2 pn c aki kundaya yg plg tua sni kg..smoga pnjang umur.. bt mjlis mkn2 sja pn diorang hppy da tu..

androlo
Pengunjung Senior

Posts : 387
Join date : 2009-08-09
Age : 28
Location : rizop

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa penduduk yang paling "TUA" kg kita?

Post by buhangkut on Wed Jan 27, 2010 8:52 am

mmg dia no tei yg paling tua tu... sa nampak dia nga tua noh...

buhangkut
Pengunjung Senior

Posts : 485
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa penduduk yang paling "TUA" kg kita?

Post by djt on Wed Jan 27, 2010 10:25 am

Ya, si aki kundaya yg paling tua di kampung kita. C gaka pun buli2 jg tu, 70 lbh sdh umur dia, campur yg dia minta tambah 60 tahun lagi...confirm dia yg akan paling tua nanti...apa2 pun semoga mereka yg da meningkat umur sentiasa diberi kesihatan yg baik oleh Tuhan yg esa...termasuk kita yg muda2 jg la hehehe Very Happy

djt
Pengunjung Setia

Posts : 1200
Join date : 2009-08-11
Location : n2n

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa penduduk yang paling "TUA" kg kita?

Post by androlo on Wed Jan 27, 2010 12:34 pm

amin...hehe

androlo
Pengunjung Senior

Posts : 387
Join date : 2009-08-09
Age : 28
Location : rizop

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa penduduk yang paling "TUA" kg kita?

Post by LEE XIN TONG on Wed Jan 27, 2010 1:33 pm

djt wrote:Ya, si aki kundaya yg paling tua di kampung kita. C gaka pun buli2 jg tu, 70 lbh sdh umur dia, campur yg dia minta tambah 60 tahun lagi...confirm dia yg akan paling tua nanti...apa2 pun semoga mereka yg da meningkat umur sentiasa diberi kesihatan yg baik oleh Tuhan yg esa...termasuk kita yg muda2 jg la hehehe Very Happy

AH! KO NI DJT..MINOKISAMBUNG POH KAKA IH GAKA 60 TAHUN?...IS IS IS.... Very Happy

LEE XIN TONG
Pengunjung Tetap

Posts : 556
Join date : 2009-10-27
Location : LUYANG

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa penduduk yang paling "TUA" kg kita?

Post by djt on Thu Jan 28, 2010 12:16 pm

hehe...kebiasaan c gaka itu...kalau ada meninggal...sentiasa dia minta 60 thun lg... Very Happy

djt
Pengunjung Setia

Posts : 1200
Join date : 2009-08-11
Location : n2n

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa penduduk yang paling "TUA" kg kita?

Post by Sponsored content Today at 4:04 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum