KNP Icon

TAGAL KG.NUNTUNAN
dengan kerjasama JABATAN PERIKANAN SABAH


Anda warga Kg.Nuntunan? Perlu login utk melihat semua topik...

Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 34 on Mon Jun 07, 2010 1:17 pm
Latest topics
» Yang pertama...
by Prisca Thu Sep 24, 2015 10:40 pm

» FIFA 2014
by edy Thu Jul 24, 2014 2:08 pm

» kaamatan 2013?
by Admin Thu Apr 17, 2014 6:53 pm

» Penduduk kg semakin maju
by Admin Tue Apr 15, 2014 9:34 pm

» KEM KESIHATAN UNTUK WARGA KG.NUNTUNAN
by sabtu Sat Apr 12, 2014 7:10 pm

» Barisan AJK JKKK Kg.Nuntunan 2014
by Admin Sat Apr 12, 2014 6:38 pm

» Senarai Koleksi Lagu (lirik)
by Admin Sun Mar 30, 2014 10:59 pm

» JOY Music Centre -Keningau
by edy Fri Feb 07, 2014 4:09 pm

» Aktiviti "org kita" di luar negeri / luar kg nuntunan
by edy Tue Jan 21, 2014 6:15 pm

» Pelawat '3rd tRAINING PROGRAM' -15okt2013
by Admin Mon Dec 09, 2013 5:28 pm

» Tahniah... ClarineSisca Clare Japrin (25sept2013)
by Admin Mon Dec 02, 2013 11:18 am

» Barking at the moon
by Admin Sat Nov 23, 2013 7:58 pm

» UPSR 5A di kg Nuntunan
by Admin Tue Nov 19, 2013 8:24 pm

» Penternakan ikan TALAPIA .. mari bincang
by edy Fri Aug 23, 2013 1:25 pm

» Jangan tebang/musnahkan pokok ini
by Admin Sat Aug 17, 2013 11:21 pm

» Gambar-gambar Tagal
by Admin Tue Aug 06, 2013 2:08 pm

» Rokok elektronik (e-cigarette)
by Admin Fri Jul 19, 2013 10:41 pm

» Post Mortem Kaamatan 2013 Kg.Nuntunan -13julai2013
by Prisca Fri Jul 19, 2013 8:52 pm

» Gambar2 Kaamatan Kg.Nuntunan -22jun2013
by Admin Mon Jul 15, 2013 2:53 pm

» Sumbangan Pesta Menuai 2013
by Admin Fri Jul 12, 2013 10:52 am

KNP Chatbox


Visitors / Pengunjung / Pelawat

Apa berita anda @ kampung hari ini?

Page 5 of 22 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13 ... 22  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Apa berita anda @ kampung hari ini?

Post by Ansis on Wed Jul 29, 2009 2:36 pm

utk adil, paling ngam memang buat undianlah... supaya semua org puas hati..

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa berita anda @ kampung hari ini?

Post by MooK on Wed Jul 29, 2009 7:57 pm

1 lagi.. sepatutnya lot tu dilimitkan 1 keluarga dapat berapa lot sahaja.. kesian yang lain tidak dapat lot tersebut sedangkan keluarga yang lain dapat beberapa lot sekali gus.. padang ragut tersebut seluas 10 ekar dan boleh dimuatkan 60 lot rumah.. kalau dikira betulĀ² memang kawasan tidak la begitu cukup untuk memberi setiap keluarga 1 lot d padang ragut kita itu.. tetapi pilih la yang betulĀ² memerlukan lot tersebut..

bak kata pepatah : Orang yang Tamak Selalu Rugi

_________________

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa berita anda @ kampung hari ini?

Post by buhangkut on Thu Jul 30, 2009 8:39 pm

sifat tamaklah bah tu, itulah yg dikatakan tamaha... kalau begitu skit sj lot, bagilah 1 keluarga 1 lot, supaya ada 60 keluarga yg boleh dpt... tp kalau 1 keluarga ambil beberapa lot, itu bukan lg kena panggil lot keluarga, tp dipanggil lot tamaha, hahahahahahahaaaa....

buhangkut
Pengunjung Senior

Posts : 485
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa berita anda @ kampung hari ini?

Post by buhangkut on Thu Jul 30, 2009 8:44 pm

siapa2lah semua yg dpt itu lot?

buhangkut
Pengunjung Senior

Posts : 485
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa berita anda @ kampung hari ini?

Post by freddybenz on Thu Jul 30, 2009 10:35 pm

ala,susah mo bgi tau bah..kasi kenal diri ko dulu,baru sa bagi tau siapa semua tu 60 orang (bakal pemilik lot).tapi c mook da bagi tau kan..ngam juga ko cakap tu..lot keluarga! sekarang ni,memang ada sudah yg mengamuk tidak puas hati...tunggu saja dia bilang.....

freddybenz
Pengunjung Tetap

Posts : 669
Join date : 2009-06-16
Age : 41
Location : Desa Sepi Kg N2n Apin-Apin

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa berita anda @ kampung hari ini?

Post by MooK on Thu Jul 30, 2009 10:57 pm

bagus buat 1 topic la ni untuk padang ragut hehe..

_________________

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa berita anda @ kampung hari ini?

Post by huukma on Thu Jul 30, 2009 10:58 pm

sedih juga saya dgr keadaan2 sebegini sedang berlaku di kampung kita. ini lah sebenarnya masalah kampung kita..kalau ada pemimpin yag berwibawa dan lebih prihatin terhadap penduduk kampung, tidak akan jadilah perkara2 seperti ini. saya percaya ini didorong oleh faktor2 "personal interest" sehingga menjejaskan atau mengabaikan keperluan kampung secara adil dan saksama..minta maaf kalau ada yang terasa. ini cuma pendapat saya semata2..

huukma
Pengunjung Senior

Posts : 489
Join date : 2009-07-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa berita anda @ kampung hari ini?

Post by huukma on Thu Jul 30, 2009 10:59 pm

MooK wrote:bagus buat 1 topic la ni untuk padang ragut hehe..

saya setuju dgn tuan mook..saya rasa lagi proper klu mcm itu..hehe.. Rolling Eyes

huukma
Pengunjung Senior

Posts : 489
Join date : 2009-07-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa berita anda @ kampung hari ini?

Post by freddybenz on Thu Jul 30, 2009 11:09 pm

ok mook buat carta undian utk keadilan ini:
1.setuju buat undian...
2.tidak setuju buat undian...

* tapi memang setuju buat undian punya ba kan...100%

freddybenz
Pengunjung Tetap

Posts : 669
Join date : 2009-06-16
Age : 41
Location : Desa Sepi Kg N2n Apin-Apin

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa berita anda @ kampung hari ini?

Post by Ansis on Fri Jul 31, 2009 12:21 am

MooK wrote:bagus buat 1 topic la ni untuk padang ragut hehe..
hehehe... nt makin panas ini topik sb cerita semakin meluas & mendalam...
freddybenz wrote:ok mook buat carta undian utk keadilan ini:
1.setuju buat undian...
2.tidak setuju buat undian...

* tapi memang setuju buat undian punya ba kan...100%
yalah, sdh tau apa hasil undian...

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa berita anda @ kampung hari ini?

Post by Ansis on Fri Jul 31, 2009 12:30 am

hari ni saya pigi karaja... sdhpun saya laju (tdk mau lambat bah, hehe), sampai sana simpang merampung, keluar pula satu kereta viva putih masuk jalan besar, aduh... bahaya betul dia masuk padahal saya dekat sdh, terpaksa saya brek... geram punya pasal, saya kejar dia, punya susah... saya tingu meter lebih 110km/j sdh, bermakna diapun lebih 100km/j lah tu... last2 saya dpt overtake... tp dia masih mengejar di belakang tdk jauh... sampai sana hospital besar di luagan, terpaksa slow down pasal banyak kereta sdh... dan itu viva pun sampai di belakang saya... sekali saya tingu cermin, wah perempuan pula, pakai tudung, uniform nurse... tdk pula saya jd marah, rasa kagum pula, hehehe... mungkin dia lambat shift sdh... sebab tu laju gila...Very Happy

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa berita anda @ kampung hari ini?

Post by edy on Fri Jul 31, 2009 4:13 pm

ba... saya ada suda balik, kalau mau komen2 pasal tu lot kg... ada suda tred khas utk itu... sini kita serita semula ttg apa yg berlaku / berita kita atau kg kita ari ini..... Laughing

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Apa berita anda @ kampung hari ini?

Post by MooK on Sun Aug 02, 2009 5:18 pm

hari ni baru sia balik dari Ranau... dari hari jumaat lagi sia pigi sana.. rindu pula sama ni forum kita.. baru berapa hari sudah rindu sama ni forum.. apa tidak, d rumah mentua mana ada letrik.. mau tingu berita pun pigi sitat generator lagi.. betahun tahun sudah permohonan elektrik kena lulus pun belum ada lagi tindakan mau pasang elektrik sampai sekarang...

_________________

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa berita anda @ kampung hari ini?

Post by edy on Sun Aug 02, 2009 7:21 pm

MooK wrote:hari ni baru sia balik dari Ranau... dari hari jumaat lagi sia pigi sana.. rindu pula sama ni forum kita.. baru berapa hari sudah rindu sama ni forum.. apa tidak, d rumah mentua mana ada letrik.. mau tingu berita pun pigi sitat generator lagi.. betahun tahun sudah permohonan elektrik kena lulus pun belum ada lagi tindakan mau pasang elektrik sampai sekarang...

ada la....? Twisted Evil

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Apa berita anda @ kampung hari ini?

Post by edy on Sun Aug 02, 2009 7:22 pm

aik...inda sadar rupanya saya suda sarjan...!!! Laughing

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Apa berita anda @ kampung hari ini?

Post by edy on Sun Aug 02, 2009 7:34 pm

ok... dua tiga hari ini saya di KK menginap di Tang Dynasty Park Hotel... indada wireless ba tu hotel, frust betul, hotel besar yg di depan secret heart church tu (seberang jalan...)

saya jalan2 sama keluarga... ada la saya bawa laptop, ingatkan dapat surf... rupanya inda dapat pula!

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Apa berita anda @ kampung hari ini?

Post by Ansis on Sun Aug 02, 2009 8:39 pm

MooK wrote:hari ni baru sia balik dari Ranau... dari hari jumaat lagi sia pigi sana.. rindu pula sama ni forum kita.. baru berapa hari sudah rindu sama ni forum.. apa tidak, d rumah mentua mana ada letrik.. mau tingu berita pun pigi sitat generator lagi.. betahun tahun sudah permohonan elektrik kena lulus pun belum ada lagi tindakan mau pasang elektrik sampai sekarang...
hehe patutlah lama tdk muncul... memang tu, bikin rindu ni forum... bila mau malam sj, teringat sj ni forum, hehe...
edy wrote:aik...inda sadar rupanya saya suda sarjan...!!! Laughing
sarjan? hehe... tahniah... jgn lupa saya lebih tinggi pangkat...
edy wrote:ok... dua tiga hari ini saya di KK menginap di Tang Dynasty Park Hotel... indada wireless ba tu hotel, frust betul, hotel besar yg di depan secret heart church tu (seberang jalan...)

saya jalan2 sama keluarga... ada la saya bawa laptop, ingatkan dapat surf... rupanya inda dapat pula!
patut bgtau durang tu, sekarang ni kedai2 tepi jalan pun ada wifi... bikin malu sj...

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa berita anda @ kampung hari ini?

Post by MooK on Sun Aug 02, 2009 11:15 pm

edy wrote:
MooK wrote:hari ni baru sia balik dari Ranau... dari hari jumaat lagi sia pigi sana.. rindu pula sama ni forum kita.. baru berapa hari sudah rindu sama ni forum.. apa tidak, d rumah mentua mana ada letrik.. mau tingu berita pun pigi sitat generator lagi.. betahun tahun sudah permohonan elektrik kena lulus pun belum ada lagi tindakan mau pasang elektrik sampai sekarang...

ada la....? Twisted Evil
sia paham... tpai rasia haha man buli kasi tau

_________________

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa berita anda @ kampung hari ini?

Post by jo on Mon Aug 03, 2009 5:19 pm

MooK wrote:
edy wrote:
MooK wrote:hari ni baru sia balik dari Ranau... dari hari jumaat lagi sia pigi sana.. rindu pula sama ni forum kita.. baru berapa hari sudah rindu sama ni forum.. apa tidak, d rumah mentua mana ada letrik.. mau tingu berita pun pigi sitat generator lagi.. betahun tahun sudah permohonan elektrik kena lulus pun belum ada lagi tindakan mau pasang elektrik sampai sekarang...

ada la....? Twisted Evil
sia paham... tpai rasia haha man buli kasi tau

ha ha ha... ramai no gia kamurang ni...!!!

jo
Pengunjung Senior

Posts : 284
Join date : 2009-06-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa berita anda @ kampung hari ini?

Post by Ansis on Mon Aug 03, 2009 6:49 pm

hehehe... mesti ada tu... Very Happy

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa berita anda @ kampung hari ini?

Post by MooK on Mon Aug 03, 2009 10:06 pm

Ansis wrote:hehehe... mesti ada tu... Very Happy
biar la rasia diabilang c jack hehe

_________________

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa berita anda @ kampung hari ini?

Post by edy on Mon Aug 03, 2009 11:54 pm

ari 3 atau ari 4 ni saya pulang kg..... kalau ari 3 (5/8/09) balik maka 4hb la sya balik ke KB, kalau ari 4 pulang maka pulang balik la saja ni......

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Apa berita anda @ kampung hari ini?

Post by Ansis on Tue Aug 04, 2009 1:16 pm

saya hari ni, time periksa buku2 murid, baru saya perasan genap 10 tahun sdh saya kerja, hehehe... saya start dulu 4 Ogos 1999...

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa berita anda @ kampung hari ini?

Post by edy on Tue Aug 04, 2009 2:01 pm

Ansis wrote:saya hari ni, time periksa buku2 murid, baru saya perasan genap 10 tahun sdh saya kerja, hehehe... saya start dulu 4 Ogos 1999...

tahniah cikgu....... Laughing

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Apa berita anda @ kampung hari ini?

Post by huukma on Tue Aug 04, 2009 6:31 pm

bah..bila lagi mau jadi gurubesar..? hehe... cheers

huukma
Pengunjung Senior

Posts : 489
Join date : 2009-07-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Apa berita anda @ kampung hari ini?

Post by Sponsored content Today at 7:06 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 5 of 22 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13 ... 22  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum