KNP Icon

TAGAL KG.NUNTUNAN
dengan kerjasama JABATAN PERIKANAN SABAH


Anda warga Kg.Nuntunan? Perlu login utk melihat semua topik...

Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 1 Bot

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 34 on Mon Jun 07, 2010 1:17 pm
Latest topics
» Yang pertama...
by Prisca Thu Sep 24, 2015 10:40 pm

» FIFA 2014
by edy Thu Jul 24, 2014 2:08 pm

» kaamatan 2013?
by Admin Thu Apr 17, 2014 6:53 pm

» Penduduk kg semakin maju
by Admin Tue Apr 15, 2014 9:34 pm

» KEM KESIHATAN UNTUK WARGA KG.NUNTUNAN
by sabtu Sat Apr 12, 2014 7:10 pm

» Barisan AJK JKKK Kg.Nuntunan 2014
by Admin Sat Apr 12, 2014 6:38 pm

» Senarai Koleksi Lagu (lirik)
by Admin Sun Mar 30, 2014 10:59 pm

» JOY Music Centre -Keningau
by edy Fri Feb 07, 2014 4:09 pm

» Aktiviti "org kita" di luar negeri / luar kg nuntunan
by edy Tue Jan 21, 2014 6:15 pm

» Pelawat '3rd tRAINING PROGRAM' -15okt2013
by Admin Mon Dec 09, 2013 5:28 pm

» Tahniah... ClarineSisca Clare Japrin (25sept2013)
by Admin Mon Dec 02, 2013 11:18 am

» Barking at the moon
by Admin Sat Nov 23, 2013 7:58 pm

» UPSR 5A di kg Nuntunan
by Admin Tue Nov 19, 2013 8:24 pm

» Penternakan ikan TALAPIA .. mari bincang
by edy Fri Aug 23, 2013 1:25 pm

» Jangan tebang/musnahkan pokok ini
by Admin Sat Aug 17, 2013 11:21 pm

» Gambar-gambar Tagal
by Admin Tue Aug 06, 2013 2:08 pm

» Rokok elektronik (e-cigarette)
by Admin Fri Jul 19, 2013 10:41 pm

» Post Mortem Kaamatan 2013 Kg.Nuntunan -13julai2013
by Prisca Fri Jul 19, 2013 8:52 pm

» Gambar2 Kaamatan Kg.Nuntunan -22jun2013
by Admin Mon Jul 15, 2013 2:53 pm

» Sumbangan Pesta Menuai 2013
by Admin Fri Jul 12, 2013 10:52 am

KNP Chatbox


Visitors / Pengunjung / Pelawat

THE BOSS SOUND

Page 3 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by edy on Sat Jul 04, 2009 10:15 pm

ba... sabar saja a ni!...

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by MooK on Sat Jul 04, 2009 11:52 pm

ada lagi 1 informasi.. biar pun pemain THE BOSS SOUND buli tahan sudah main muzik tetapi diorang masih lagi pergi tuition muzik demi mendalami lagi pengetahuan dalam muzik... dan ini ditanggung oleh manager mereka sendiri

_________________

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by edy on Sun Jul 05, 2009 6:12 pm

wa... bagus ni... bair dorang pandai baca note muzik dan seterusnya boleh pergi lebih jauh... utk asah skil main muzik ni perlu latihan! tapi yg paling best dan berkesan ialah jan belatih main muzik sambil2 "on" tu harimau pula....

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by MooK on Sun Jul 05, 2009 10:14 pm

1 lagi, diorang sudah daftar untuk battle of the band d keningau nanti... bagi saya kemenangan adalah perkara kedua.. yang pertama pendedahan dan pengalaman penting..

_________________

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by Ansis on Sun Jul 05, 2009 10:28 pm

semakin banyak pendedahan, semakin tinggi konfiden... ngamla tu durang pigi ikut... barulah durang nampak mcmana kumpulan2 lain..

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by edy on Sun Jul 05, 2009 11:59 pm

ada berapa kumpulan band di kg kita? kalau lebih banyak... lebih bagus tu sebab kita buli anjurkan "battle of the band" dan ramai penyertaan kg kita!

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by edy on Mon Jul 06, 2009 12:00 am

satu lagi... agak2 berapa kos mau dapat satu band ni aaa, RM10K buli dapat suda ka?

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by MooK on Mon Jul 06, 2009 3:50 am

edy wrote:satu lagi... agak2 berapa kos mau dapat satu band ni aaa, RM10K buli dapat suda ka?
sekarang 10k mungkin boleh dapat tapi tengok jenama la.. dan yang sia dengar setakat ini THE BOSS SOUND sudah membelanjakan lebih 20k sudah...

atau pun kita tanya sama tuan ejery sebab dia yang menubuhkan kumpulan the boss sound ini.. dia juga sedang mengambil degree dalam bidang muzik sekarang.. mungkin 1 semester lagi tamat la pengajian dia.. semoga dia berjaya.. AMIN

_________________

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by eJery on Mon Jul 06, 2009 4:35 am

ohh.. sa nda tau tu mook.. mau tanya itu manager tu. hehe..

eJery
Pengunjung Tetap

Posts : 674
Join date : 2009-06-25
Age : 33
Location : Id guwas do gata.

View user profile http://www.facebook.com/ejery

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by MooK on Mon Jul 06, 2009 8:08 pm

tapi tu manager cakap memang lebih sudah 20k la..

_________________

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by Ansis on Mon Jul 06, 2009 8:38 pm

wah, banyak tu... tp begitulah kalau mau maju...

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by MooK on Tue Jul 07, 2009 12:01 am

harapĀ² kumpulan ini bertahan.. jangan sampai duit yg lebih 20k itu hilang begitu sahaja..

_________________

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by Ansis on Tue Jul 07, 2009 7:53 pm

ya, harap durang bertahan & semakin mantap... kemahiran durang sangat2 diperlukan sini kg... mgkin juga di mana2...

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by NonStop Dj on Sun Aug 30, 2009 8:21 pm

wauu taniah kepada penduduk kg nuntunan yg sekrg ini da ada group band sendri semoga trus berkembang maju dan byk jemputan main d majlis2 kawin dan 1 saya nak kongsi jangan putus asa atau merajuk klu urank ckp2 , kita trima ja sbb 1 itu adalah cabaran supaya kta lbi bekerja keras utk jadi the campion dan mesti rajin blajar ,maksud saya kita jgn dgar 1 jenis lagu ja tapi kta kna dgar semua jenis lagu dan rentak heheh dan jgn berhenti utk main sbb byak band2 d kg2 lain yg skjap ja trus x suda pemain dan x minat lg, hym kecuali la yg p kja atau p sambung blajar kta kna cari pelapis heeh supaya THE BOSS SOUND tdak akan pupus dan trus d knali di seratah keningau mau pun di seluruh sabah

NonStop Dj
Pengunjung Junior

Posts : 124
Join date : 2009-08-30
Age : 34
Location : WP Labuan

View user profile http://nonstopj8@gmail.com

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by edy on Sun Aug 30, 2009 11:45 pm

ya... saya nampak tu boss sound tu mimang ada niat mo pigi satu malaysia... sa dengar2 mcm dorang antar lagi pemain tuk belajar baca note muzik... ambil la ini sebagai cabaran, belajar muzik bukan mudah tapi bukan juga susa... angkat kg kita sampai ke peringkat kebangsaan/malaysia!

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by eJery on Mon Aug 31, 2009 2:06 am

NonStop Dj wrote:wauu taniah kepada penduduk kg nuntunan yg sekrg ini da ada group band sendri semoga trus berkembang maju dan byk jemputan main d majlis2 kawin dan 1 saya nak kongsi jangan putus asa atau merajuk klu urank ckp2 , kita trima ja sbb 1 itu adalah cabaran supaya kta lbi bekerja keras utk jadi the campion dan mesti rajin blajar ,maksud saya kita jgn dgar 1 jenis lagu ja tapi kta kna dgar semua jenis lagu dan rentak heheh dan jgn berhenti utk main sbb byak band2 d kg2 lain yg skjap ja trus x suda pemain dan x minat lg, hym kecuali la yg p kja atau p sambung blajar kta kna cari pelapis heeh supaya THE BOSS SOUND tdak akan pupus dan trus d knali di seratah keningau mau pun di seluruh sabah

1) jangan putus asa atau merajuk klu urank ckp2
2) itu adalah cabaran supaya kta lbi bekerja keras
3) jgn dgar 1 jenis lagu ja tapi kta kna dgar semua jenis lagu dan rentak
4) jgn berhenti utk main

Sa suka ni nasihat atau sharing si Nonstop DJ. Cool

eJery
Pengunjung Tetap

Posts : 674
Join date : 2009-06-25
Age : 33
Location : Id guwas do gata.

View user profile http://www.facebook.com/ejery

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by epuk on Mon Aug 31, 2009 11:56 am

ya betul tu...kalau boleh belajar semua jenis lagu.....jangan yang itu2 saja,...supaya senang mau persembahkan....bah....semoga berjaya...yang penting SENTIASA BERKERJASAMA DAN SALING FAHAM MEMAHAMI DI ANTARA 1 SAMA LAIN...dan BERBINCANG JIKA ADA SALAH FAHAM,...OK.....KEEP UP!!!! lol!

epuk
Pengunjung Awal

Posts : 42
Join date : 2009-08-25
Age : 30
Location : kg.nuntunan, api2 kgu

View user profile

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by NonStop Dj on Mon Aug 31, 2009 12:09 pm

heheh ya tul tu lagu2 lama pun mesti d REFRESH jga ,,selang seli kan lagu ,practis lagu baru dan lagu lama jga

NonStop Dj
Pengunjung Junior

Posts : 124
Join date : 2009-08-30
Age : 34
Location : WP Labuan

View user profile http://nonstopj8@gmail.com

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by eJery on Mon Aug 31, 2009 1:02 pm

Baru ada kepelbagaian kan.

eJery
Pengunjung Tetap

Posts : 674
Join date : 2009-06-25
Age : 33
Location : Id guwas do gata.

View user profile http://www.facebook.com/ejery

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by Ansis on Mon Aug 31, 2009 1:56 pm

berlatihlah utk pelbagai lapisan & jenis pendengar... kalau kaamatan, banyakkan lagu2 lama... kalau kawin, lagu2 kawin & evergreen... kalau pesta muda-mudi, barulah lagu2 shuffle... hehehe... kalau salah lagu di tempat yg tdk sesuai, jd bahan bualan org... apa lg kalau belum ckup persefahaman antara pemain...

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by eJery on Mon Aug 31, 2009 2:11 pm

Ya betul tu Tuan, persefahaman paling penting dalam kerja berkumpulan. 1 matlamat, kalau nda sefahaman, dia lain, si anu lain, last2 nda jadi apa2.

eJery
Pengunjung Tetap

Posts : 674
Join date : 2009-06-25
Age : 33
Location : Id guwas do gata.

View user profile http://www.facebook.com/ejery

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by Ansis on Mon Aug 31, 2009 2:36 pm

betul, tp kalau sdh sefahaman, wah jd jemputan sana sini...

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by freddybenz on Mon Aug 31, 2009 7:16 pm

whui.....ok ni group bah.... tapi x sudah training ni..selalu tipa2 ari 5 & 6...berkumanang saja .... sekarang ni inda da suda...ejery atur...syook mo dengar....

freddybenz
Pengunjung Tetap

Posts : 669
Join date : 2009-06-16
Age : 41
Location : Desa Sepi Kg N2n Apin-Apin

View user profile

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by Admin on Mon Aug 31, 2009 7:19 pm

main muzik berkumpulan ni mesti banyak latihan... kalau kurang latihan, maka kurang mantaplah...

_________________

Admin
Admin

Posts : 4885
Join date : 2009-06-09

View user profile http://nuntunankeningau.forumotion.com

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by eJery on Mon Aug 31, 2009 7:44 pm

Si Gampak marah bah kunun kalau tiap2 hari prektis. Sia dengar2 dia p lapor sama KK, tulah kadang2 ari 5 sama 6 saja ada prektis tu. Hehehe..

eJery
Pengunjung Tetap

Posts : 674
Join date : 2009-06-25
Age : 33
Location : Id guwas do gata.

View user profile http://www.facebook.com/ejery

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by Sponsored content Today at 4:45 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 3 of 7 Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum