KNP Icon

TAGAL KG.NUNTUNAN
dengan kerjasama JABATAN PERIKANAN SABAH


Anda warga Kg.Nuntunan? Perlu login utk melihat semua topik...

Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 34 on Mon Jun 07, 2010 1:17 pm
Latest topics
» Yang pertama...
by Prisca Thu Sep 24, 2015 10:40 pm

» FIFA 2014
by edy Thu Jul 24, 2014 2:08 pm

» kaamatan 2013?
by Admin Thu Apr 17, 2014 6:53 pm

» Penduduk kg semakin maju
by Admin Tue Apr 15, 2014 9:34 pm

» KEM KESIHATAN UNTUK WARGA KG.NUNTUNAN
by sabtu Sat Apr 12, 2014 7:10 pm

» Barisan AJK JKKK Kg.Nuntunan 2014
by Admin Sat Apr 12, 2014 6:38 pm

» Senarai Koleksi Lagu (lirik)
by Admin Sun Mar 30, 2014 10:59 pm

» JOY Music Centre -Keningau
by edy Fri Feb 07, 2014 4:09 pm

» Aktiviti "org kita" di luar negeri / luar kg nuntunan
by edy Tue Jan 21, 2014 6:15 pm

» Pelawat '3rd tRAINING PROGRAM' -15okt2013
by Admin Mon Dec 09, 2013 5:28 pm

» Tahniah... ClarineSisca Clare Japrin (25sept2013)
by Admin Mon Dec 02, 2013 11:18 am

» Barking at the moon
by Admin Sat Nov 23, 2013 7:58 pm

» UPSR 5A di kg Nuntunan
by Admin Tue Nov 19, 2013 8:24 pm

» Penternakan ikan TALAPIA .. mari bincang
by edy Fri Aug 23, 2013 1:25 pm

» Jangan tebang/musnahkan pokok ini
by Admin Sat Aug 17, 2013 11:21 pm

» Gambar-gambar Tagal
by Admin Tue Aug 06, 2013 2:08 pm

» Rokok elektronik (e-cigarette)
by Admin Fri Jul 19, 2013 10:41 pm

» Post Mortem Kaamatan 2013 Kg.Nuntunan -13julai2013
by Prisca Fri Jul 19, 2013 8:52 pm

» Gambar2 Kaamatan Kg.Nuntunan -22jun2013
by Admin Mon Jul 15, 2013 2:53 pm

» Sumbangan Pesta Menuai 2013
by Admin Fri Jul 12, 2013 10:52 am

KNP Chatbox


Visitors / Pengunjung / Pelawat

THE BOSS SOUND

Page 1 of 7 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Go down

THE BOSS SOUND

Post by MooK on Fri Jun 19, 2009 2:13 pm

THE BOSS SOUND ini merupakan 1 kumpulan band yang berasal dari kg nuntunan yang baru sahaja ditubuhkan pada bulan mei tahun 2009. Kesemua ahli berasal dari kg nuntunan..

Band Manager merupakan suami dan isteri...
Jovita Ubin 019-8212950
James Ivo David Majuling 0138640067

Antara Pemain

Jasredy Gusip (keyboardist/vocal)
Mellwen Kisi (Bass Guitar)
Benny Paulus (Drum)
Rayner Paulus (Lead Guitar)
Jerry Ubin (Rhythm Guitar)

setakat ini mereka telah mendapat 4 jemputan, dan jemputan pertama yang mereka pergi adalah masa kaamatan peringkat kg nuntunan apin-apin (30-5-2009) ... walaupun mereka masih baru dalam bidang ini, harap kita sokong manalah tau satu hari nanti mereka boleh pergi jauh...

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by edy on Sat Jun 20, 2009 9:12 am

bagus ni kalau ada band di kg kita sendiri. harap2 pemimpin band ni bukan tingu "duit" saja tetapi sebaliknya lihatlah pula kemungkinan untuk mengenengahkan para belia ini tuk pergi lebih jauh... cth " the gang starz"

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by Golun on Sat Jun 20, 2009 3:11 pm

betul tu bagai-bagaijangan asyik tingu duit saja yg penting disiplin tu mesti di kawal. jangan masa tunggu penyanyi dtng bunyi sana bunyi sini.sakit telinga dengar

Golun
Pengunjung Senior

Posts : 316
Join date : 2009-06-20

View user profile

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by Golun on Sat Jun 20, 2009 3:17 pm

nasihat saya kpd pemain2 jangan mudah merajuk klu kena komen sebab komen yg di beri tu semuanya membina.slmt maju jaya

Golun
Pengunjung Senior

Posts : 316
Join date : 2009-06-20

View user profile

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by MooK on Sat Jun 20, 2009 3:29 pm

komen yang membina diberi perhatian dan komen yang tidak membina diabaikan.. kan cikgu golun

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by edy on Sat Jun 20, 2009 4:34 pm

Golun wrote:nasihat saya kpd pemain2 jangan mudah merajuk klu kena komen sebab komen yg di beri tu semuanya membina.slmt maju jaya

lawa la ko bagai-bagai! mesti dangar nasihat cikgu kiooo...

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by Ansis on Sat Jun 20, 2009 8:28 pm

terima teguran sbg cabaran utk meningkatkan lagi prestasi mainan... ingat, tiada penonton, maka tiada gunalah band... band hidup kerana penonton, sama spt penyanyi hidup kerana pendengar... so, jgn cepat melatah bila mendengar komen2 yg agak negatif... masa main jgn setakat seronok sj, tp jdkan permainan sbg gelanggang tempat belajar... belajar betul2... satu cerita, ada org yg bertahun2 main snooker/buliat tp tdk campin2, kenapa tu? sb tdk belajar mcmana mo campin... mcmana mo perbaiki mainan... mcmana mo tingkatkan prestasi... begitu2 sj...

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by Ansis on Sat Jun 20, 2009 8:30 pm

saya merasa bangga kerana ada kumpulan pemuzik dr kg kita... harap bertambah mantap...

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by jo on Sat Jun 20, 2009 9:11 pm

betul tu.. sebenarnya anak2 muda dan org2 lama di kg kita ni ramai yg terror main muzik dan menyanyi... inilah kelebihan org kg kita yg inda kita nampak di tempat lain. Basketball

jo
Pengunjung Senior

Posts : 284
Join date : 2009-06-16

View user profile

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by Golun on Sun Jun 21, 2009 7:59 am

tu la.. muda2 tmpt kita x senang minum klu x da gitar. klu dulu masa blm ada band tmpt kita, muda2 pakai gitar kapok & mereka menuntung tin, sudu di masukkan dlm botol..aaaaa..jadi juga muzik..bole juga menyanyi sampai pagi.........heheheheh.

Golun
Pengunjung Senior

Posts : 316
Join date : 2009-06-20

View user profile

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by XxX on Sun Jun 21, 2009 11:19 am

ya bah....mcm mana pun yg penting adalah DISIPLIN...kita campin mcm mana pun kalau x DISIPLIN sama juga kau nda campin kena nampak...kan ancis? jadi...kalau mau yg perfect!!! mesti DISIPLIN + Campin... KANNNNNNN

XxX
Pengunjung Awal

Posts : 4
Join date : 2009-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by MooK on Sun Jun 21, 2009 11:57 am

XxX wrote:ya bah....mcm mana pun yg penting adalah DISIPLIN...kita campin mcm mana pun kalau x DISIPLIN sama juga kau nda campin kena nampak...kan ancis? jadi...kalau mau yg perfect!!! mesti DISIPLIN + Campin... KANNNNNNN TUT...

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by Ansis on Sun Jun 21, 2009 12:05 pm

betul tu, kalau boleh disiplin + campin, memang boleh pigi jauh... dan sentiasa mo belajar walaupun sdh terasa campin... ikut itu style pemuzik2 sana semenanjung...

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by Golun on Sun Jun 21, 2009 1:14 pm

sapa-sapa yg ada gambar pemain2 the boss sound sila la masukkan d blog ni supaya orng lain pun kenal tu pemain..kan..kan..kan

Golun
Pengunjung Senior

Posts : 316
Join date : 2009-06-20

View user profile

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by edy on Sun Jun 21, 2009 1:15 pm

Band Manager merupakan suami dan isteri...
Jovita Ubin 019-8212950
James Ivo David Majuling 0138640067

saya percaya dorang ni mmg ikhlas dan berniat besar utk membentuk sebuah band yg disegani di kg kita... sebab, bukan murah mau tubuhkan sebuah band.. kalau setakat main2, mana sanggup tabur duit begini.. betul kan???

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by edy on Sun Jun 21, 2009 1:20 pm

saya perna menyanyi di hotel merlin Johor Bahru pada tahun 1990... pemainnya masih kumpulan budak2 lagi, saya pn menyanyila lagu apa-apa sahaja sekitar dalam 3 buah lagu dan tiba2 ada permintaan, maka saya pun menyanyikan lagu kadazandusun, tanpa segan2 sya trus minta pemain band tu main lagu sumazau... tapi sedih, diorang tidak tau pula main lagu sumazau, terpaksa saya yg main sendiri gitar "lead" nya...

dan buda2 yg main tu sebenarnya "kumpulan exist"... silaka, patutpun dorang panggil "mamat" tu penyanyi utama waktu tu. Tp moralnya ialah.. dorang pun inda campin ba mula2.. lagu sumazau bukan susa juga! tapi dorang belajar dan disiplin, last2 "on" habis juga...

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by Ansis on Sun Jun 21, 2009 1:25 pm

Golun wrote:sapa-sapa yg ada gambar pemain2 the boss sound sila la masukkan d blog ni supaya orng lain pun kenal tu pemain..kan..kan..kan
ya, mcm promosi juga bah kan... betul tu, tak kenal maka tak cinta, kalau org tdk kenal, mcmana mo order...
edy wrote:
Band Manager merupakan suami dan isteri...
Jovita Ubin 019-8212950
James Ivo David Majuling 0138640067

saya percaya dorang ni mmg ikhlas dan berniat besar utk membentuk sebuah band yg disegani di kg kita... sebab, bukan murah mau tubuhkan sebuah band.. kalau setakat main2, mana sanggup tabur duit begini.. betul kan???
ya, saya percaya durang ikhlas tu... harap2 bertambah mantaplah permainan durang...

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by MooK on Sun Jun 21, 2009 2:35 pm

tiada juga yang 1st time nampak guitar terus sampin main bah kan... kalau mau berjaya mesti selalu belajar... kalau belajar jangan bermain,kalau bermain jangan main-main... kan kan

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by Ansis on Sun Jun 21, 2009 2:50 pm

MooK wrote:tiada juga yang 1st time nampak guitar terus sampin main bah kan... kalau mau berjaya mesti selalu belajar... kalau belajar jangan bermain,kalau bermain jangan main-main... kan kan
cantik ayat ni tuan... ya, jgn berhenti belajar... jgn target setakat kampung2 sj... target utk tubuhkan 1 kumpulan yg mantap, yg disebut2 org... barulah boleh buat duit...

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by edy on Mon Jun 22, 2009 7:53 am

he he... kalau main jangan main-main... betul tu!

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by AKU_REDY on Mon Jun 22, 2009 1:43 pm

ehem ehem....itu kumpulan THE BOSS SOUND, vocalist dia hansem ka tu? kalau hansem,bini dia mengurat dia lagi tu...wkakakkaka

AKU_REDY
Pengunjung Tetap

Posts : 608
Join date : 2009-06-22
Age : 33
Location : kampung Nuntunan

View user profile

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by XxX on Mon Jun 22, 2009 1:46 pm

AKU_REDY wrote:ehem ehem....itu kumpulan THE BOSS SOUND, vocalist dia hansem ka tu? kalau hansem,bini dia mengurat dia lagi tu...wkakakkaka



sia rasa inda juga berapa hansem dia tu,,,tapi buli tahan juga la...kan gaman...si gaman pun tau bha tu..

XxX
Pengunjung Awal

Posts : 4
Join date : 2009-06-21

View user profile

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by MooK on Mon Jun 22, 2009 4:20 pm

AKU_REDY wrote:ehem ehem....itu kumpulan THE BOSS SOUND, vocalist dia hansem ka tu? kalau hansem,bini dia mengurat dia lagi tu...wkakakkaka

vokalis dia sudah la cute biut lagi... tangan pindik sebelah dan paling kuat popowusu hahahaha

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by AKU_REDY on Mon Jun 22, 2009 7:50 pm

MooK wrote:
AKU_REDY wrote:ehem ehem....itu kumpulan THE BOSS SOUND, vocalist dia hansem ka tu? kalau hansem,bini dia mengurat dia lagi tu...wkakakkaka

vokalis dia sudah la cute biut lagi... tangan pindik sebelah dan paling kuat popowusu hahahaha


hahaha..sudah sia sambung balik tu mook...sama rata sudah...
Razz

AKU_REDY
Pengunjung Tetap

Posts : 608
Join date : 2009-06-22
Age : 33
Location : kampung Nuntunan

View user profile

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by buhangkut on Mon Jun 22, 2009 7:52 pm

saya setuju betul ada kumpulan muzik dr kampung kita... sekurang2nya tdk juga kita pigi jauh2 cari muzik kalau ada apa2 perayaan atau kawin di kg kita. Cuma, kasi tambah mantap lagi...

buhangkut
Pengunjung Senior

Posts : 485
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: THE BOSS SOUND

Post by Sponsored content Today at 10:05 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 7 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum