KNP Icon

TAGAL KG.NUNTUNAN
dengan kerjasama JABATAN PERIKANAN SABAH


Anda warga Kg.Nuntunan? Perlu login utk melihat semua topik...

Who is online?
In total there is 1 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 1 Guest

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 34 on Mon Jun 07, 2010 1:17 pm
Latest topics
» Yang pertama...
by Prisca Thu Sep 24, 2015 10:40 pm

» FIFA 2014
by edy Thu Jul 24, 2014 2:08 pm

» kaamatan 2013?
by Admin Thu Apr 17, 2014 6:53 pm

» Penduduk kg semakin maju
by Admin Tue Apr 15, 2014 9:34 pm

» KEM KESIHATAN UNTUK WARGA KG.NUNTUNAN
by sabtu Sat Apr 12, 2014 7:10 pm

» Barisan AJK JKKK Kg.Nuntunan 2014
by Admin Sat Apr 12, 2014 6:38 pm

» Senarai Koleksi Lagu (lirik)
by Admin Sun Mar 30, 2014 10:59 pm

» JOY Music Centre -Keningau
by edy Fri Feb 07, 2014 4:09 pm

» Aktiviti "org kita" di luar negeri / luar kg nuntunan
by edy Tue Jan 21, 2014 6:15 pm

» Pelawat '3rd tRAINING PROGRAM' -15okt2013
by Admin Mon Dec 09, 2013 5:28 pm

» Tahniah... ClarineSisca Clare Japrin (25sept2013)
by Admin Mon Dec 02, 2013 11:18 am

» Barking at the moon
by Admin Sat Nov 23, 2013 7:58 pm

» UPSR 5A di kg Nuntunan
by Admin Tue Nov 19, 2013 8:24 pm

» Penternakan ikan TALAPIA .. mari bincang
by edy Fri Aug 23, 2013 1:25 pm

» Jangan tebang/musnahkan pokok ini
by Admin Sat Aug 17, 2013 11:21 pm

» Gambar-gambar Tagal
by Admin Tue Aug 06, 2013 2:08 pm

» Rokok elektronik (e-cigarette)
by Admin Fri Jul 19, 2013 10:41 pm

» Post Mortem Kaamatan 2013 Kg.Nuntunan -13julai2013
by Prisca Fri Jul 19, 2013 8:52 pm

» Gambar2 Kaamatan Kg.Nuntunan -22jun2013
by Admin Mon Jul 15, 2013 2:53 pm

» Sumbangan Pesta Menuai 2013
by Admin Fri Jul 12, 2013 10:52 am

KNP Chatbox


Visitors / Pengunjung / Pelawat

Perlukah jambatan besi?

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Perlukah jambatan besi?

Post by sabtu on Fri Feb 18, 2011 12:03 am

lakaran jmbatan besi ini mmg d sokong byk pihak dan d harap kn menjadi keutamaan no 1 untk kepimpinan jkkk kita yg d lantik, apa tah lg pengerusi pn sna rijop tinggal maka menjadi harapan kita semua ianya mnjadi nyata 1 hari nnti,

sabtu
Pengunjung Tetap

Posts : 740
Join date : 2010-06-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Perlukah jambatan besi?

Post by edy on Fri Feb 18, 2011 7:58 am

tapi mengikut kepada kelayakkan untuk mendapatkan satu2 jambatan besi.... mimang inda layak juga la mo dapat jambatan besi sebab kos utk satu jambatan besi adalah lebih kurang 2-3juta, mana ada penghasilan di kg kita sampai 2-3 juta setahun! lagi pula ada jalan alternatif utk ke bandar sekiranya banjir walaupun jalan itu tidak elok/jalan rosak!

namun kalau betul2 JKKK ambil peranan, perkara yg inda layak pun buli jadi layak kalau kena pada timingnya!

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Perlukah jambatan besi?

Post by edy on Fri Feb 18, 2011 8:04 am

kalau dibuat jambatan ... lokasinya pasti berubah, bukan di sini lagi tapi akan dicari bahagian sungai yg tidak berapa lebar dan kawasan hujung jambatan akan jadi tempat riadah, gerai2 jualan dan stesen teksi/kereta.... strateginya memang macam ini! Jadi akan ada proses pengambilan tanah utk projek... maka akan ada masalah kerajaan mau mengambil tanah dan sini lah juga projek ini boleh stuck!

maka JKR akan mengatakan "kami suda membuat kajian tapi perkara ini tidak dapat dilaksanakan kerana masalah lokasi dan pengambilan tanah!"

hehehe.... dorang tidak akan cakap "tidak ada peruntukan" kerana kenyataan begini tidak baik utk kerajaan atau YBs....

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Perlukah jambatan besi?

Post by Admin on Fri Feb 18, 2011 3:58 pm

ya... mmg akan banyak proses & kerenah... tp boleh cuba2 pohon juga tu... mmg susah dptlah...

_________________

Admin
Admin

Posts : 4885
Join date : 2009-06-09

View user profile http://nuntunankeningau.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Perlukah jambatan besi?

Post by Pelian on Mon Feb 21, 2011 4:19 pm

kalu nda dpt, pa bleh buatlah..

Pelian
Pengunjung Senior

Posts : 301
Join date : 2010-09-19

View user profile

Back to top Go down

Re: Perlukah jambatan besi?

Post by sabtu on Sun Mar 13, 2011 10:16 pm

tajuk ini kita kekal kn dulu, mana tahu bole kita cuba lgi

sabtu
Pengunjung Tetap

Posts : 740
Join date : 2010-06-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Perlukah jambatan besi?

Post by Rin on Sun Mar 13, 2011 10:27 pm

Kita akan cuba ketengahkan permohonan ini(Jambatan Balley)sekali lagi.Lulus atau tidak itu belakang kira kerana adalah lebih baik mencuba daripada sama sekali tidak

Rin
Pengunjung Awal

Posts : 23
Join date : 2011-03-13
Age : 51
Location : nuntunan

View user profile

Back to top Go down

Re: Perlukah jambatan besi?

Post by sabtu on Sun Mar 13, 2011 11:18 pm

ya, try lebih baik drpd langsung tak try.

sabtu
Pengunjung Tetap

Posts : 740
Join date : 2010-06-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Perlukah jambatan besi?

Post by Admin on Tue Mar 15, 2011 5:26 pm

betul... sb bila fikir2, tdk tau sampai bila kita akan berhadapan dgn masalah banjir... banjir ni mmg tiada hentinya... apatah lg bila JKR tdk membaiki jalanraya lama...

_________________

Admin
Admin

Posts : 4885
Join date : 2009-06-09

View user profile http://nuntunankeningau.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Perlukah jambatan besi?

Post by edy on Fri Mar 18, 2011 11:27 am

Rin wrote:Kita akan cuba ketengahkan permohonan ini(Jambatan Balley)sekali lagi.Lulus atau tidak itu belakang kira kerana adalah lebih baik mencuba daripada sama sekali tidak

begini la semangat pemimpin yg kita mau.....

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Perlukah jambatan besi?

Post by Admin on Fri Mar 18, 2011 7:27 pm

ya... lulus atau tdk belakang kira... yg penting kita cuba pohon... after all utk kebaikan bersama juga kalau lulus, hehe...

_________________

Admin
Admin

Posts : 4885
Join date : 2009-06-09

View user profile http://nuntunankeningau.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Perlukah jambatan besi?

Post by edy on Thu May 12, 2011 5:05 pm

kalaupun jambatan ni inda dapat.... palng2 pun baiki la jalan pirau atau jalan lama KK tu.... sengsara kami yg tinggal di sebelah sungai... mo p kedai pun inda selesa terutama musim tengkujuh... banjirrrrr saja tu sungai........

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Perlukah jambatan besi?

Post by DD on Fri May 13, 2011 10:45 pm

Btl e2 abg Edy, bikin risau btl lau mo sebarang msa banjir...
mo tanya bahni, selalunya lau mo pohon projek, kita mohon peruntukan negeri ka peruntukan persekutuan??

DD
Pengunjung Junior

Posts : 170
Join date : 2009-12-15
Age : 36
Location : Rizob

View user profile

Back to top Go down

Re: Perlukah jambatan besi?

Post by Admin on Sun May 15, 2011 10:08 pm

biasanya kita akan memohon melalui jkkk... jkkk kemudian majukan kpd pjbt daerah... urusan seterusnya mmg urusan mereka...

_________________

Admin
Admin

Posts : 4885
Join date : 2009-06-09

View user profile http://nuntunankeningau.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Perlukah jambatan besi?

Post by sabtu on Thu Jun 02, 2011 8:34 pm

smoga berjaya permohonn kita agar perjlnn kehidupan seharian sna rijop, maragang lebih teratur.

sabtu
Pengunjung Tetap

Posts : 740
Join date : 2010-06-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Perlukah jambatan besi?

Post by Admin on Fri Jun 03, 2011 5:07 pm

ya bah, ni bila banjir sj, semua pergerakan kenderaan terhalang...

_________________

Admin
Admin

Posts : 4885
Join date : 2009-06-09

View user profile http://nuntunankeningau.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Perlukah jambatan besi?

Post by LEE XIN TONG on Thu Jun 30, 2011 5:15 pm

Admin wrote:

sekadar lakaran kasar cadangan jambatan besi... sekurang2nya kereta2 kecil & motosikal boleh lalu ketika banjir... tiang mmg guna konkritlah...
SATU LAKARAN YANG BAIK. TAPI TERTANYA-TANYA JUGA SIA CAMANA BAH MO APPLY PERUNTUKAN NI? MESTI MELALUI KETUA KG KAH? ATAU JKKK KAH? ATAU SIAPA SAJA?..SEBAB LAMA-LAMA BINCANG SINI PUN TIADA GUNA JUGA KALAU TIADA ORANG YANG BERTINDAK. JUST PANDANGAN JA KIO...

LEE XIN TONG
Pengunjung Tetap

Posts : 556
Join date : 2009-10-27
Location : LUYANG

View user profile

Back to top Go down

Re: Perlukah jambatan besi?

Post by Admin on Thu Jun 30, 2011 6:23 pm

mmg kita memohon melalui jkkk tuan... & utk pengetahuan, mmg kita telah suarakan dlm mesyuarat jkkk, malah mgkin jkkk sdh cuba memohon pun... cuma 'besar kemungkinan' tdk akan luluslah sb penggunanya org2 kg kita sj sdgkan mgkin belanja terlalu tinggi... Very Happy kalau setakat jambatan gantung mgkin tiada masalah tp kalau sdh mcm jambatan dlm lakaran di atas, mgkin susah sikit... jambatan yg dimaksudkan sebenarnya tdk juga besar spt jambatan2 besi lain... cuma setakat muat kereta2 kecil utk lalu... lori tdk boleh...

_________________

Admin
Admin

Posts : 4885
Join date : 2009-06-09

View user profile http://nuntunankeningau.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Perlukah jambatan besi?

Post by sabtu on Sun Jul 03, 2011 1:02 am

smlm banjir lagi ka.....

sabtu
Pengunjung Tetap

Posts : 740
Join date : 2010-06-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Perlukah jambatan besi?

Post by Admin on Mon Jul 04, 2011 2:22 am

ya, banjir besar...

_________________

Admin
Admin

Posts : 4885
Join date : 2009-06-09

View user profile http://nuntunankeningau.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Perlukah jambatan besi?

Post by freddybenz on Tue Jul 05, 2011 12:46 am

banyak teruk sg kita skrang....bus stop pun hampir hanyut...

freddybenz
Pengunjung Tetap

Posts : 669
Join date : 2009-06-16
Age : 41
Location : Desa Sepi Kg N2n Apin-Apin

View user profile

Back to top Go down

Re: Perlukah jambatan besi?

Post by sabtu on Tue Jul 05, 2011 8:59 pm

apa lg yg perlu kita buat skrg....

sabtu
Pengunjung Tetap

Posts : 740
Join date : 2010-06-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Perlukah jambatan besi?

Post by Admin on Wed Jul 06, 2011 3:57 pm

mengharap sjlah permohonan jambatan besi lulus, hehe... Very Happy

_________________

Admin
Admin

Posts : 4885
Join date : 2009-06-09

View user profile http://nuntunankeningau.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Perlukah jambatan besi?

Post by sabtu on Fri Jul 29, 2011 10:40 pm

dan makin kita terhimpit skrg dek bnjir sdg mghakis sisa jln yg ada skrg...mgkin tk lama akan terputus juga jln utama kita.

sabtu
Pengunjung Tetap

Posts : 740
Join date : 2010-06-05

View user profile

Back to top Go down

Re: Perlukah jambatan besi?

Post by Admin on Sun Jul 31, 2011 8:38 pm

mgkin perlu berlaku sekali lg spt dulu... baru dpt jambatan lebih baik... sedihnya, jalan sana pirau pun tdk juga dibaiki...

_________________

Admin
Admin

Posts : 4885
Join date : 2009-06-09

View user profile http://nuntunankeningau.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Perlukah jambatan besi?

Post by Sponsored content Today at 5:34 pm


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 3 Previous  1, 2, 3  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum