KNP Icon

TAGAL KG.NUNTUNAN
dengan kerjasama JABATAN PERIKANAN SABAH


Anda warga Kg.Nuntunan? Perlu login utk melihat semua topik...

Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 34 on Mon Jun 07, 2010 1:17 pm
Latest topics
» Yang pertama...
by Prisca Thu Sep 24, 2015 10:40 pm

» FIFA 2014
by edy Thu Jul 24, 2014 2:08 pm

» kaamatan 2013?
by Admin Thu Apr 17, 2014 6:53 pm

» Penduduk kg semakin maju
by Admin Tue Apr 15, 2014 9:34 pm

» KEM KESIHATAN UNTUK WARGA KG.NUNTUNAN
by sabtu Sat Apr 12, 2014 7:10 pm

» Barisan AJK JKKK Kg.Nuntunan 2014
by Admin Sat Apr 12, 2014 6:38 pm

» Senarai Koleksi Lagu (lirik)
by Admin Sun Mar 30, 2014 10:59 pm

» JOY Music Centre -Keningau
by edy Fri Feb 07, 2014 4:09 pm

» Aktiviti "org kita" di luar negeri / luar kg nuntunan
by edy Tue Jan 21, 2014 6:15 pm

» Pelawat '3rd tRAINING PROGRAM' -15okt2013
by Admin Mon Dec 09, 2013 5:28 pm

» Tahniah... ClarineSisca Clare Japrin (25sept2013)
by Admin Mon Dec 02, 2013 11:18 am

» Barking at the moon
by Admin Sat Nov 23, 2013 7:58 pm

» UPSR 5A di kg Nuntunan
by Admin Tue Nov 19, 2013 8:24 pm

» Penternakan ikan TALAPIA .. mari bincang
by edy Fri Aug 23, 2013 1:25 pm

» Jangan tebang/musnahkan pokok ini
by Admin Sat Aug 17, 2013 11:21 pm

» Gambar-gambar Tagal
by Admin Tue Aug 06, 2013 2:08 pm

» Rokok elektronik (e-cigarette)
by Admin Fri Jul 19, 2013 10:41 pm

» Post Mortem Kaamatan 2013 Kg.Nuntunan -13julai2013
by Prisca Fri Jul 19, 2013 8:52 pm

» Gambar2 Kaamatan Kg.Nuntunan -22jun2013
by Admin Mon Jul 15, 2013 2:53 pm

» Sumbangan Pesta Menuai 2013
by Admin Fri Jul 12, 2013 10:52 am

KNP Chatbox


Visitors / Pengunjung / Pelawat

Siapa kakitangan kerajaan yg pertama di kg nuntunan?

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Go down

Siapa kakitangan kerajaan yg pertama di kg nuntunan?

Post by jo on Wed Jun 17, 2009 11:56 pm

mangkali si damianus? (Loongin)... dia ni pom paip dia bilang duuulu... tapi sekarang ni pom paip tu sebenarnya kerja dgn jabatan air, betul ka?

jo
Pengunjung Senior

Posts : 284
Join date : 2009-06-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kakitangan kerajaan yg pertama di kg nuntunan?

Post by Ansis on Thu Jun 18, 2009 12:09 am

ada beberapa org yg awal kerja dgn kerajaan... spt...
Agus pun org lama juga tu... JPS
Gusip -jbt.haiwan?

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kakitangan kerajaan yg pertama di kg nuntunan?

Post by MooK on Sat Jun 20, 2009 4:07 pm

EN. Damianus = driver kesihatan
En. Gusip = Jabatan Pertanian

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kakitangan kerajaan yg pertama di kg nuntunan?

Post by edy on Sat Jun 20, 2009 4:47 pm

atau dorang si poool, si itingon... atau bapa si bernard, chek kunun, siapa dorang yg senior..

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Siapa kakitangan kerajaan yg pertama di kg nuntunan?

Post by jo on Sat Jun 20, 2009 9:16 pm

atau si ongul...!!!! jgn lupa, askar pun kakitangan kerajaan juga.

duuulu ada juga saya dgr ttg tukang sukat org kita yg round2 menyukat tanah kg kita... siapa yg ada idea?

jo
Pengunjung Senior

Posts : 284
Join date : 2009-06-16

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kakitangan kerajaan yg pertama di kg nuntunan?

Post by MooK on Sun Jun 21, 2009 1:51 am

edy wrote:atau dorang si poool, si itingon... atau bapa si bernard, chek kunun, siapa dorang yg senior..
kalau antara bapa sia sama c itingon mungkin kira orang lama dalam kerajaan tapi doorang bukan la yang pertama... EN.Damianus lama sudah pencen tapi diorang ni belum lagi pencen sampai sekarang...

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kakitangan kerajaan yg pertama di kg nuntunan?

Post by Golun on Sun Jun 21, 2009 8:21 am

ada juga orng yg pertama kerja tapi bukan kerja kerajaan.. c Andun tukang putung wogok kakakakakakaka.....skrng dia suda pencen putung wogok jadi anak dia ganti jadi toukie nama dia kooooosouuuuu... punya orng. kada kotogod kio miinggaso tomod tii..

Golun
Pengunjung Senior

Posts : 316
Join date : 2009-06-20

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kakitangan kerajaan yg pertama di kg nuntunan?

Post by Ansis on Sun Jun 21, 2009 12:32 pm

ya kan... si damianus damit sdh lama pencen... si gusip pun...

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kakitangan kerajaan yg pertama di kg nuntunan?

Post by edy on Sun Jun 21, 2009 1:52 pm

jo wrote:atau si ongul...!!!! jgn lupa, askar pun kakitangan kerajaan juga.

duuulu ada juga saya dgr ttg tukang sukat org kita yg round2 menyukat tanah kg kita... siapa yg ada idea?

sya fikirpun ini ada kemungkinan agak besar sebab bapa sia pencen tahun 1978... ansis, cuba kunun tanya bapa... Laughing

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Siapa kakitangan kerajaan yg pertama di kg nuntunan?

Post by MooK on Sun Jun 21, 2009 2:31 pm

pencen tahun 1978? wow.. saya belum lahir lagi hahaha

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kakitangan kerajaan yg pertama di kg nuntunan?

Post by MooK on Mon Jun 22, 2009 8:25 am

c jaudin dambi pun dulu kerja polis kan... mana kita tahu.. mau kena tanya diorang sendiri la ni baru kena tau hahaha

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kakitangan kerajaan yg pertama di kg nuntunan?

Post by edy on Mon Jun 22, 2009 11:40 am

ya... betul tu, chek sama dorang!

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Siapa kakitangan kerajaan yg pertama di kg nuntunan?

Post by accoe_n2n on Wed Sep 09, 2009 10:57 pm

sdh chek ka..??sy pon mw tw jgk ne two...hehehe..mw tw smua sepa2 org yg pling lma d kg...

accoe_n2n
Pengunjung Tetap

Posts : 614
Join date : 2009-09-01
Age : 24
Location : nuntunan,keningau

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kakitangan kerajaan yg pertama di kg nuntunan?

Post by eJery on Thu Sep 10, 2009 4:00 am

Golun wrote:ada juga orng yg pertama kerja tapi bukan kerja kerajaan.. c Andun tukang putung wogok kakakakakakaka.....skrng dia suda pencen putung wogok jadi anak dia ganti jadi toukie nama dia kooooosouuuuu... punya orng. kada kotogod kio miinggaso tomod tii..
Mantang2 lah si tuan Sanan nda pandai membaca. Hahahhaha....

accoe_n2n wrote:sdh chek ka..??sy pon mw tw jgk ne two...hehehe..mw tw smua sepa2 org yg pling lma d kg...
Patut yang sumandak2 yang p check bah ni. Cool

eJery
Pengunjung Tetap

Posts : 674
Join date : 2009-06-25
Age : 33
Location : Id guwas do gata.

View user profile http://www.facebook.com/ejery

Back to top Go down

Re: Siapa kakitangan kerajaan yg pertama di kg nuntunan?

Post by accoe_n2n on Thu Sep 10, 2009 9:07 am

ish...tkkn sumandak negi kaka yg mw pg cek...km0 lh bha...suru yg orng2 yg lbh tua ckit...

accoe_n2n
Pengunjung Tetap

Posts : 614
Join date : 2009-09-01
Age : 24
Location : nuntunan,keningau

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kakitangan kerajaan yg pertama di kg nuntunan?

Post by AKU_REDY on Thu Sep 10, 2009 11:19 am

maksud ko yang tua sikit mcm sapa?..si ulak2?

AKU_REDY
Pengunjung Tetap

Posts : 608
Join date : 2009-06-22
Age : 33
Location : kampung Nuntunan

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kakitangan kerajaan yg pertama di kg nuntunan?

Post by MooK on Thu Sep 10, 2009 11:23 am

accoe_n2n wrote:ish...tkkn sumandak negi kaka yg mw pg cek...km0 lh bha...suru yg orng2 yg lbh tua ckit...
bila lagi mau berkhidmat yg sumandak² hahahaha

_________________

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kakitangan kerajaan yg pertama di kg nuntunan?

Post by AKU_REDY on Thu Sep 10, 2009 11:57 am

khidmat negara

AKU_REDY
Pengunjung Tetap

Posts : 608
Join date : 2009-06-22
Age : 33
Location : kampung Nuntunan

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kakitangan kerajaan yg pertama di kg nuntunan?

Post by MooK on Thu Sep 10, 2009 12:03 pm

ko la ridy.. ko tanya c tuan gusip siapa org pertama kerja kerajaan

_________________

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kakitangan kerajaan yg pertama di kg nuntunan?

Post by AKU_REDY on Thu Sep 10, 2009 12:06 pm

hahah mana dia tau tu...

AKU_REDY
Pengunjung Tetap

Posts : 608
Join date : 2009-06-22
Age : 33
Location : kampung Nuntunan

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kakitangan kerajaan yg pertama di kg nuntunan?

Post by MooK on Thu Sep 10, 2009 12:07 pm

mana juga ko tau yg dia tida tau... cuba try test tanya la.. noob!!

_________________

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kakitangan kerajaan yg pertama di kg nuntunan?

Post by AKU_REDY on Thu Sep 10, 2009 12:08 pm

paling2 jawapan dia,,,sia lupa RAHSIA dia bilang wkwkaaka

AKU_REDY
Pengunjung Tetap

Posts : 608
Join date : 2009-06-22
Age : 33
Location : kampung Nuntunan

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kakitangan kerajaan yg pertama di kg nuntunan?

Post by accoe_n2n on Thu Sep 10, 2009 1:07 pm

AKU_REDY wrote:maksud ko yang tua sikit mcm sapa?..si ulak2?
ish...mulau...mcm km0 lh...

accoe_n2n
Pengunjung Tetap

Posts : 614
Join date : 2009-09-01
Age : 24
Location : nuntunan,keningau

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kakitangan kerajaan yg pertama di kg nuntunan?

Post by accoe_n2n on Thu Sep 10, 2009 1:11 pm

MooK wrote:
accoe_n2n wrote:ish...tkkn sumandak negi kaka yg mw pg cek...km0 lh bha...suru yg orng2 yg lbh tua ckit...
bila lagi mau berkhidmat yg sumandak² hahahaha
emmm...sepa mala yg mw kna tnya....klu ada org dya blh jgk kmi pg tnya tu org...smbil tnya smbil rakam...lps tu bg dya pnghrgaan, yg kcik ja knun...mcm yg mw tmurmh knun...hehehe

accoe_n2n
Pengunjung Tetap

Posts : 614
Join date : 2009-09-01
Age : 24
Location : nuntunan,keningau

View user profile

Back to top Go down

hi..

Post by epuk on Thu Sep 10, 2009 2:04 pm

aiiii....semua...sa di kolej ne...ako ada sdh ko punya gmbr tu...malas sa, lambat btl kami dapat laptop...hahhahha
lol!

epuk
Pengunjung Awal

Posts : 42
Join date : 2009-08-25
Age : 30
Location : kg.nuntunan, api2 kgu

View user profile

Back to top Go down

Re: Siapa kakitangan kerajaan yg pertama di kg nuntunan?

Post by Sponsored content Today at 7:06 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 6 1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum