KNP Icon

TAGAL KG.NUNTUNAN
dengan kerjasama JABATAN PERIKANAN SABAH


Anda warga Kg.Nuntunan? Perlu login utk melihat semua topik...

Who is online?
In total there is 0 user online :: 0 Registered, 0 Hidden and 0 Guests :: 1 Bot

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 34 on Mon Jun 07, 2010 1:17 pm
Latest topics
» Yang pertama...
by Prisca Thu Sep 24, 2015 10:40 pm

» FIFA 2014
by edy Thu Jul 24, 2014 2:08 pm

» kaamatan 2013?
by Admin Thu Apr 17, 2014 6:53 pm

» Penduduk kg semakin maju
by Admin Tue Apr 15, 2014 9:34 pm

» KEM KESIHATAN UNTUK WARGA KG.NUNTUNAN
by sabtu Sat Apr 12, 2014 7:10 pm

» Barisan AJK JKKK Kg.Nuntunan 2014
by Admin Sat Apr 12, 2014 6:38 pm

» Senarai Koleksi Lagu (lirik)
by Admin Sun Mar 30, 2014 10:59 pm

» JOY Music Centre -Keningau
by edy Fri Feb 07, 2014 4:09 pm

» Aktiviti "org kita" di luar negeri / luar kg nuntunan
by edy Tue Jan 21, 2014 6:15 pm

» Pelawat '3rd tRAINING PROGRAM' -15okt2013
by Admin Mon Dec 09, 2013 5:28 pm

» Tahniah... ClarineSisca Clare Japrin (25sept2013)
by Admin Mon Dec 02, 2013 11:18 am

» Barking at the moon
by Admin Sat Nov 23, 2013 7:58 pm

» UPSR 5A di kg Nuntunan
by Admin Tue Nov 19, 2013 8:24 pm

» Penternakan ikan TALAPIA .. mari bincang
by edy Fri Aug 23, 2013 1:25 pm

» Jangan tebang/musnahkan pokok ini
by Admin Sat Aug 17, 2013 11:21 pm

» Gambar-gambar Tagal
by Admin Tue Aug 06, 2013 2:08 pm

» Rokok elektronik (e-cigarette)
by Admin Fri Jul 19, 2013 10:41 pm

» Post Mortem Kaamatan 2013 Kg.Nuntunan -13julai2013
by Prisca Fri Jul 19, 2013 8:52 pm

» Gambar2 Kaamatan Kg.Nuntunan -22jun2013
by Admin Mon Jul 15, 2013 2:53 pm

» Sumbangan Pesta Menuai 2013
by Admin Fri Jul 12, 2013 10:52 am

KNP Chatbox


Visitors / Pengunjung / Pelawat

KOMPUTER DULU-DULU

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Go down

KOMPUTER DULU-DULU

Post by erick on Fri Sep 11, 2009 1:05 pm

Komputer dulu-dulu besar-besar. Bayangkan 1 komputer boleh memenuhi ruang tamu rumah anda.... cukup besar... sya pun tidak tahu apa saiz sebenarnya. Susah mo bayangkan... sekarang pula ada yang sebesar tapak tangan kita .... emmm teknologi kan.... Hari ini umur sebuah komputer 70 tahun berbandaing setahun umur manusia... bayangkanlahhhhhh..... eeeeeeeeiiiii.... affraid

erick
Pengunjung Awal

Posts : 58
Join date : 2009-09-09

View user profile http://www.salibajaib.com

Back to top Go down

Re: KOMPUTER DULU-DULU

Post by jo on Fri Sep 11, 2009 1:09 pm

besar betul ka komputer dulu2...? mcmana tu?

jo
Pengunjung Senior

Posts : 284
Join date : 2009-06-16

View user profile

Back to top Go down

Re: KOMPUTER DULU-DULU

Post by yone on Fri Sep 11, 2009 1:45 pm

bsr meh kmputer dlu???
sy nda tw pla....huhuhu

yone
Pengunjung Senior

Posts : 216
Join date : 2009-08-27

View user profile

Back to top Go down

Re: KOMPUTER DULU-DULU

Post by erick on Fri Sep 11, 2009 4:33 pm

Ya lo besarrrrrrr......... ko tau ka.... What a Face

erick
Pengunjung Awal

Posts : 58
Join date : 2009-09-09

View user profile http://www.salibajaib.com

Back to top Go down

Re: KOMPUTER DULU-DULU

Post by Admin on Fri Sep 11, 2009 6:06 pm

ya, betul tu... komputer dulu2 memang besar, terus 1 rumah... tp, dgn peredaran zaman, perlahan2 semua peralatan di'kecilkan'... hinggalah sekarang... sebesar handfon pun ada... malah lebih kecil pun ada...

_________________

Admin
Admin

Posts : 4885
Join date : 2009-06-09

View user profile http://nuntunankeningau.forumotion.com

Back to top Go down

Re: KOMPUTER DULU-DULU

Post by eJery on Fri Sep 11, 2009 6:07 pm

Ya betul tu cakap si erick.

eJery
Pengunjung Tetap

Posts : 674
Join date : 2009-06-25
Age : 33
Location : Id guwas do gata.

View user profile http://www.facebook.com/ejery

Back to top Go down

Re: KOMPUTER DULU-DULU

Post by Golun on Fri Sep 11, 2009 8:24 pm

skrng ni teknologi semakin canggih..jadi semua benda2 yg diguna oleh manusia semuanya canggih, cthnya komputer skrng ni.

Golun
Pengunjung Senior

Posts : 316
Join date : 2009-06-20

View user profile

Back to top Go down

Re: KOMPUTER DULU-DULU

Post by Admin on Fri Sep 11, 2009 8:43 pm

itulah... siapa2 yg belum pandai komputer, sangatlah ketinggalan di belakang...

_________________

Admin
Admin

Posts : 4885
Join date : 2009-06-09

View user profile http://nuntunankeningau.forumotion.com

Back to top Go down

Re: KOMPUTER DULU-DULU

Post by freddybenz on Fri Sep 11, 2009 8:47 pm

jo wrote:besar betul ka komputer dulu2...? mcmana tu?

komputer dulu2 tu mcm typeryter bah kan..tak..tak..tak bunya dia ni.....

freddybenz
Pengunjung Tetap

Posts : 669
Join date : 2009-06-16
Age : 41
Location : Desa Sepi Kg N2n Apin-Apin

View user profile

Back to top Go down

Re: KOMPUTER DULU-DULU

Post by MooK on Fri Sep 11, 2009 10:35 pm



lebih kurang macam ni la komputer pertama kena buat pada tahun 1946..
berukuran 140 meter, lebar 30 meter dan tinggi 99 meter... berat 30 tan... muat ka d rumah? hahahaha

_________________

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: KOMPUTER DULU-DULU

Post by yone on Sat Sep 12, 2009 5:10 pm

MooK wrote:

lebih kurang macam ni la komputer pertama kena buat pada tahun 1946..
berukuran 140 meter, lebar 30 meter dan tinggi 99 meter... berat 30 tan... muat ka d rumah? hahahaha

pnya bsr tue,,,adada...skit jntung sy mw tgk... What a Face What a Face

yone
Pengunjung Senior

Posts : 216
Join date : 2009-08-27

View user profile

Back to top Go down

Re: KOMPUTER DULU-DULU

Post by freddybenz on Sat Sep 12, 2009 5:27 pm

ini baru gambar ko nampak,cuba kalu ko pi dekat2...hui....kotigog ma u heart......

freddybenz
Pengunjung Tetap

Posts : 669
Join date : 2009-06-16
Age : 41
Location : Desa Sepi Kg N2n Apin-Apin

View user profile

Back to top Go down

Re: KOMPUTER DULU-DULU

Post by edy on Sat Sep 12, 2009 8:36 pm

rumah alang2 tidak muat ni komputer...

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: KOMPUTER DULU-DULU

Post by edy on Sat Sep 12, 2009 8:45 pm


** ni la komputer dulu2...


** lepas tu makin canggih siikit

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: KOMPUTER DULU-DULU

Post by edy on Sat Sep 12, 2009 8:48 pm


** kemudian komputer ni makin kecil...


** dan inilah komuter sekarang

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: KOMPUTER DULU-DULU

Post by buhangkut on Sun Sep 13, 2009 12:38 am

tdk mustahil, lama2 komputer kana tanam dlm kepala kita, hehehe... mungkin ada sdh sana amerika.. cyborg...

buhangkut
Pengunjung Senior

Posts : 485
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: KOMPUTER DULU-DULU

Post by AKU_REDY on Sun Sep 13, 2009 12:45 am

atuk kalah2 lagi rumah besar dia tu

AKU_REDY
Pengunjung Tetap

Posts : 608
Join date : 2009-06-22
Age : 33
Location : kampung Nuntunan

View user profile

Back to top Go down

Re: KOMPUTER DULU-DULU

Post by edy on Sun Sep 13, 2009 11:28 pm

kalau inda masuk ni forum rugi ooo... bukan sng mo dapat ni informasi... Laughing

ari tu saya kasi training SCADA utk kakitangan... mo pingsan saya mo dapat ni informasi dari pada pakar2 komputer, ada juga yg kasi tapi inda lengkap... setakat main sarap kasi ajar takut kana tanya banyak... su inilah komputer dulu dan sekarang.

Cyborg? inda pula sia tau ni barang, mungkin setakat ini ia hanya imaginasi saja...

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: KOMPUTER DULU-DULU

Post by AKU_REDY on Mon Sep 14, 2009 8:21 am

tpi mcm mana pun sya puji juga orang dulu2 kreatif juga durang kan...dari besar p jadi sederhana..dari sederhana pi jadi kecil....komputer sebesar handphone pun ada suda...entah bisuk2 mcm kotak mancis ja mungkin... MANATAU KAN?

AKU_REDY
Pengunjung Tetap

Posts : 608
Join date : 2009-06-22
Age : 33
Location : kampung Nuntunan

View user profile

Back to top Go down

Re: KOMPUTER DULU-DULU

Post by MooK on Mon Sep 14, 2009 10:39 am

dulu CPU sebesar sebuah rumah... sekarang CPU sebesar kotak macis kayu... bayangkan cpu dulu wayar dia macam wayar elektrik... dan cpu sekarang apa² wayar pun tidak kelihatan... bayangkan juga kalau kita d masa dulu² dan memiliki sebuah komputer... d mana mau simpan? hahahaha

_________________

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: KOMPUTER DULU-DULU

Post by yone on Mon Sep 14, 2009 11:28 am

tularhh kn,,,kmputer skrg pn ada yang mcm hp ja,,,bwa d mna2 pn blh..

yone
Pengunjung Senior

Posts : 216
Join date : 2009-08-27

View user profile

Back to top Go down

Re: KOMPUTER DULU-DULU

Post by eJery on Mon Sep 14, 2009 1:44 pm

Bayangkan.....

Situasinya mcm ni:
Sia mau pigi di rumah si ridi, dia suru bawa laptop, untuk tujuan main LAN game, counter strike, Half-Laip dan FIFA 2009.

Kalau Sekarang (2009):
Sa kasi masuk saja laptop sia di beg, trus sa jalan kaki p tampat si ridi. Mungkin 5 minit saja sa sampai sudah d rumah si ridi. Option lain mungkin tarik kabel LAN dari ruma si ridi sampai di rumah sia, macam yang si tuan golun dan mook buat, tapi tu keluar kos lagi lah.

Kalau Dulu (1946):
Rasa2nya macam mana proses di atas kalau pada masa ini?? HEhehhee..

eJery
Pengunjung Tetap

Posts : 674
Join date : 2009-06-25
Age : 33
Location : Id guwas do gata.

View user profile http://www.facebook.com/ejery

Back to top Go down

Re: KOMPUTER DULU-DULU

Post by edy on Mon Sep 14, 2009 1:48 pm

kalau gini...ngam2 dpat kasi pinda tu komputer di tempat si ridi...ngam2 sudah outdated tu komputer....... ngam2 ada laptop suda!

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Komputer dulu-dulu

Post by erick on Mon Sep 14, 2009 4:46 pm

eJery wrote:Bayangkan.....

Situasinya mcm ni:
Sia mau pigi di rumah si ridi, dia suru bawa laptop, untuk tujuan main LAN game, counter strike, Half-Laip dan FIFA 2009.

Kalau Sekarang (2009):
Sa kasi masuk saja laptop sia di beg, trus sa jalan kaki p tampat si ridi. Mungkin 5 minit saja sa sampai sudah d rumah si ridi. Option lain mungkin tarik kabel LAN dari ruma si ridi sampai di rumah sia, macam yang si tuan golun dan mook buat, tapi tu keluar kos lagi lah.

Kalau Dulu (1946):
Rasa2nya macam mana proses di atas kalau pada masa ini?? HEhehhee..

Senang ma.... surulah c Ridi 2 pindah pg rumah ko.... inda susah-susah bawa komputer satu rumah pg tempat dia he he.... option lain kasi pindah komputer 1 rumah ko pla pigi tempat c ridi .... ha ha..

erick
Pengunjung Awal

Posts : 58
Join date : 2009-09-09

View user profile http://www.salibajaib.com

Back to top Go down

Re: KOMPUTER DULU-DULU

Post by Ansis on Mon Sep 14, 2009 6:22 pm

eJery wrote:Bayangkan.....

Situasinya mcm ni:
Sia mau pigi di rumah si ridi, dia suru bawa laptop, untuk tujuan main LAN game, counter strike, Half-Laip dan FIFA 2009.

Kalau Sekarang (2009):
Sa kasi masuk saja laptop sia di beg, trus sa jalan kaki p tampat si ridi. Mungkin 5 minit saja sa sampai sudah d rumah si ridi. Option lain mungkin tarik kabel LAN dari ruma si ridi sampai di rumah sia, macam yang si tuan golun dan mook buat, tapi tu keluar kos lagi lah.

Kalau Dulu (1946):
Rasa2nya macam mana proses di atas kalau pada masa ini?? HEhehhee..
hehehe... buat 1 bilik kecil sana rumah komputer kau supaya bila si ridi bangun sj buli sdh kamu main game, hehehehe...

_________________
I move where my heart takes me. I'm not bound to anything. I run the field. I cross over the mountain tops. I pass through a lot of great places in this immense earth.

Ansis
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3220
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: KOMPUTER DULU-DULU

Post by Sponsored content Today at 7:05 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 1 of 2 1, 2  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum