KNP Icon

TAGAL KG.NUNTUNAN
dengan kerjasama JABATAN PERIKANAN SABAH


Anda warga Kg.Nuntunan? Perlu login utk melihat semua topik...

Who is online?
In total there are 2 users online :: 0 Registered, 0 Hidden and 2 Guests :: 1 Bot

None

[ View the whole list ]


Most users ever online was 34 on Mon Jun 07, 2010 1:17 pm
Latest topics
» Yang pertama...
by Prisca Thu Sep 24, 2015 10:40 pm

» FIFA 2014
by edy Thu Jul 24, 2014 2:08 pm

» kaamatan 2013?
by Admin Thu Apr 17, 2014 6:53 pm

» Penduduk kg semakin maju
by Admin Tue Apr 15, 2014 9:34 pm

» KEM KESIHATAN UNTUK WARGA KG.NUNTUNAN
by sabtu Sat Apr 12, 2014 7:10 pm

» Barisan AJK JKKK Kg.Nuntunan 2014
by Admin Sat Apr 12, 2014 6:38 pm

» Senarai Koleksi Lagu (lirik)
by Admin Sun Mar 30, 2014 10:59 pm

» JOY Music Centre -Keningau
by edy Fri Feb 07, 2014 4:09 pm

» Aktiviti "org kita" di luar negeri / luar kg nuntunan
by edy Tue Jan 21, 2014 6:15 pm

» Pelawat '3rd tRAINING PROGRAM' -15okt2013
by Admin Mon Dec 09, 2013 5:28 pm

» Tahniah... ClarineSisca Clare Japrin (25sept2013)
by Admin Mon Dec 02, 2013 11:18 am

» Barking at the moon
by Admin Sat Nov 23, 2013 7:58 pm

» UPSR 5A di kg Nuntunan
by Admin Tue Nov 19, 2013 8:24 pm

» Penternakan ikan TALAPIA .. mari bincang
by edy Fri Aug 23, 2013 1:25 pm

» Jangan tebang/musnahkan pokok ini
by Admin Sat Aug 17, 2013 11:21 pm

» Gambar-gambar Tagal
by Admin Tue Aug 06, 2013 2:08 pm

» Rokok elektronik (e-cigarette)
by Admin Fri Jul 19, 2013 10:41 pm

» Post Mortem Kaamatan 2013 Kg.Nuntunan -13julai2013
by Prisca Fri Jul 19, 2013 8:52 pm

» Gambar2 Kaamatan Kg.Nuntunan -22jun2013
by Admin Mon Jul 15, 2013 2:53 pm

» Sumbangan Pesta Menuai 2013
by Admin Fri Jul 12, 2013 10:52 am

KNP Chatbox


Visitors / Pengunjung / Pelawat

Memancing

Page 20 of 21 Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21  Next

View previous topic View next topic Go down

Re: Memancing

Post by edy on Sat Nov 07, 2009 6:39 am

perlu lesen untuk memelihara ikan ini dan tidak buli kasi lepas du sungai terbuka sebab ia "kategori buaya"... jadi kalau ada idea mo piara ikan begini... bagus dalam kolam saja dan yg tertutup, maksudnya.. ada pagar di sekeliling...

edy
Pakar Rujuk KNF

Posts : 3660
Join date : 2009-06-15

View user profile http://stedmund-jvsite.forumotion.net/

Back to top Go down

Re: Memancing

Post by mafia1975 on Sat Nov 07, 2009 8:40 am

slmat pagi org kpg dan ahli2 forum ini,,,apa kabar smua,,,harap sht sllu kan,,,,mcm saya ni asyik saja turun naik hospital,,,,biasalah dah separuh abad hidup di dunia,,,sakit pun mcm2 ada,,pa kabr driver2 bas d kpg,,,makcik2, pakcik2, adik2,kakak2,abg2 harap semua sht belaka,,,, ya kan ikan ini mesti ada lesen,,,lupa pula sia,,,,knapa kita tak buat projek ikan dlm kolam d kpg....? d mana ada tanah 0 untuk mulakan projek ini,,, boleh juga anak2 kita yg kaki joran msuk brtdngan tapi kena cukai lah utk brtdng mmcing dan rm cukai tdi boleh juga d msuk kan dlm tabung kebajikan kpg,,,amcm,,,,

mafia1975
Pengunjung Tetap

Posts : 534
Join date : 2009-11-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Memancing

Post by rick paul on Sun Nov 08, 2009 3:06 pm

mafia1975 wrote:c rick kan, tukang angkat bot om umpan saja bah,,,

adess..cam mana mo angkat to bot?ermmm.....nampak tol o tida pernah memangcing d laut..hehehehe... Laughing

rick paul
Pengunjung Senior

Posts : 366
Join date : 2009-06-22
Age : 36

View user profile

Back to top Go down

Re: Memancing

Post by rick paul on Sun Nov 08, 2009 3:15 pm

sekarang semua tempat sya layan ja memancing kecuali jangan ajak sya g memancing udang...uhuhh...memancing udang lagi sya mental ja..tida tahan mo tunggu..bayangkan hr tu kami p sewa bot lagi tu air tawar punya udang..dorg cakap udang dia besar2 sepit biru, tu udang gala bha..kami memancing start lebih kurang jm 8 pagi bha sampai jm6 petang..kami 3 org p dapat 1 org 2 ekor ja..hahah teruk tol sya rasa..suda la langsung tida dapar rasa tarikan dia..penat ja menunggu..nasib baik tempat tu tida panas..kalu tida dari awal lagi sya bawa balik..jadi kesimpulan dia tida berbaloi la dengan sewa bot lagi..minyak lagi..hehe

rick paul
Pengunjung Senior

Posts : 366
Join date : 2009-06-22
Age : 36

View user profile

Back to top Go down

Re: Memancing

Post by mafia1975 on Sun Nov 08, 2009 3:29 pm

pancing sja ba ikan and udang sana pasar.lagi senang kan,angkat bot mmg barat la,,,rick itu bot sdh la ko basuh

mafia1975
Pengunjung Tetap

Posts : 534
Join date : 2009-11-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Memancing

Post by aa on Sun Nov 08, 2009 7:25 pm

mafia1975 wrote:pancing sja ba ikan and udang sana pasar.lagi senang kan,angkat bot mmg barat la,,,rick itu bot sdh la ko basuh

Pancing d pasar lagi cepat kan, banyak pilihan lagi ha....ha....

aa
Pengunjung Senior

Posts : 374
Join date : 2009-10-07
Age : 43
Location : penampang

View user profile

Back to top Go down

Re: Memancing

Post by mafia1975 on Sun Nov 08, 2009 7:37 pm

betul...betul...betul...

mafia1975
Pengunjung Tetap

Posts : 534
Join date : 2009-11-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Memancing

Post by rick paul on Mon Nov 09, 2009 1:33 pm

mafia1975 wrote:pancing sja ba ikan and udang sana pasar.lagi senang kan,angkat bot mmg barat la,,,rick itu bot sdh la ko basuh

hahaha..ermm yala mana2 ja la..kaokwok

rick paul
Pengunjung Senior

Posts : 366
Join date : 2009-06-22
Age : 36

View user profile

Back to top Go down

toman

Post by rick paul on Mon Nov 09, 2009 1:36 pm



awaw kecik ja..hehehe

rick paul
Pengunjung Senior

Posts : 366
Join date : 2009-06-22
Age : 36

View user profile

Back to top Go down

toman

Post by rick paul on Mon Nov 09, 2009 1:39 pm



main lumpur2 hhuhuh

rick paul
Pengunjung Senior

Posts : 366
Join date : 2009-06-22
Age : 36

View user profile

Back to top Go down

Re: Memancing

Post by rick paul on Mon Nov 09, 2009 1:41 pm



ermm2 kecik ja..

rick paul
Pengunjung Senior

Posts : 366
Join date : 2009-06-22
Age : 36

View user profile

Back to top Go down

Re: Memancing

Post by Togunggak2 on Mon Nov 09, 2009 3:39 pm

bah... boleh tahan ko ni tuan rick... sayapun suka betul memancing..

Togunggak2
Pengunjung Awal

Posts : 97
Join date : 2009-08-14

View user profile

Back to top Go down

Re: Memancing

Post by mafia1975 on Mon Nov 09, 2009 4:06 pm

ikan ini ko yng pancing ka or org lain dapat and ko saja pi pegang2 ini ikan

mafia1975
Pengunjung Tetap

Posts : 534
Join date : 2009-11-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Memancing

Post by rick paul on Mon Nov 09, 2009 8:38 pm

mafia1975 wrote:ikan ini ko yng pancing ka or org lain dapat and ko saja pi pegang2 ini ikan

tu pun sya dapat 1 ekor ja tu tuan..kawan sya sampai 14 ekor..tempat karung main pikul la cam angkat padi..koakwo.tapi tempat ni toman ni lama suda ti kami p sebab budy kami yg 1 org sudah meninggal..jadi kena solow la p tempat tu..

rick paul
Pengunjung Senior

Posts : 366
Join date : 2009-06-22
Age : 36

View user profile

Back to top Go down

Re: Memancing

Post by rick paul on Tue Nov 10, 2009 2:42 am

mafia1975 wrote:ikan ini ko yng pancing ka or org lain dapat and ko saja pi pegang2 ini ikan

ada gambar ikan ka?yg ko suda pancing?oplod la kita dama2 tingu.. albino

rick paul
Pengunjung Senior

Posts : 366
Join date : 2009-06-22
Age : 36

View user profile

Back to top Go down

Re: Memancing

Post by Urub's on Tue Nov 10, 2009 1:42 pm

mmg ko la ranking sal memancing ni tuan rick..tapun po la...

Urub's
Pengunjung Senior

Posts : 411
Join date : 2009-10-24

View user profile

Back to top Go down

Re: Memancing

Post by buhangkut on Tue Nov 10, 2009 3:29 pm

hehe... mmg si tuan rick boleh tahan dlm soal pancing memancing ni...

buhangkut
Pengunjung Senior

Posts : 485
Join date : 2009-06-15

View user profile

Back to top Go down

Re: Memancing

Post by rick paul on Tue Nov 10, 2009 4:29 pm

adess...sya pun baru belajar bha ni tuan2...masih banyak lagi yg kena belajar ni...^^

rick paul
Pengunjung Senior

Posts : 366
Join date : 2009-06-22
Age : 36

View user profile

Back to top Go down

Re: Memancing

Post by MooK on Wed Nov 11, 2009 12:24 pm

sodap ni tarikan dia... ikan kecik ja tapi macam beras 10 kita tarik... dan kalau mau belajar memancing pigi belajar sana kolam c golun.. pancing tu ikan teliu dan rokot hahaha

_________________

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: Memancing

Post by Admin on Wed Nov 11, 2009 5:02 pm

kalau di laut, ikan kecil pun tarikan mcm berkilo2 berat... apa lg kalau mmg ikan besar...

_________________

Admin
Admin

Posts : 4885
Join date : 2009-06-09

View user profile http://nuntunankeningau.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Memancing

Post by mafia1975 on Wed Nov 11, 2009 6:00 pm

d laut ada belut ka,,,sedap bila d goreng

mafia1975
Pengunjung Tetap

Posts : 534
Join date : 2009-11-03

View user profile

Back to top Go down

Re: Memancing

Post by rick paul on Thu Nov 12, 2009 11:21 am

betol2...

rick paul
Pengunjung Senior

Posts : 366
Join date : 2009-06-22
Age : 36

View user profile

Back to top Go down

Re: Memancing

Post by aa on Sun Aug 12, 2012 7:52 pm

Jom memancing laut dalam 3 hari 2 mlm-16,17,18-08-12

aa
Pengunjung Senior

Posts : 374
Join date : 2009-10-07
Age : 43
Location : penampang

View user profile

Back to top Go down

Re: Memancing

Post by MooK on Sun Aug 12, 2012 10:21 pm

aa wrote:Jom memancing laut dalam 3 hari 2 mlm-16,17,18-08-12

berapa yuran tuan? Very Happy

_________________

MooK
Moderator
Moderator

Posts : 1655
Join date : 2009-06-19
Age : 33
Location : pin up pin

View user profile

Back to top Go down

Re: Memancing

Post by Admin on Sun Aug 12, 2012 11:52 pm

wow... bagus tu... klu tiada program, sayapun mau join...

_________________

Admin
Admin

Posts : 4885
Join date : 2009-06-09

View user profile http://nuntunankeningau.forumotion.com

Back to top Go down

Re: Memancing

Post by Sponsored content Today at 11:01 am


Sponsored content


Back to top Go down

Page 20 of 21 Previous  1 ... 11 ... 19, 20, 21  Next

View previous topic View next topic Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum